Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs nye mesterplan

Luke Shaw: - Vi skal bli et nytt Manchester United.

FORBEREDER NY SESONG: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Tottenham i International Champions Cup torsdag. Foto: NTB scanpix
FORBEREDER NY SESONG: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Tottenham i International Champions Cup torsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Manchester United forbereder torsdagens møte med Tottenham i International Champions Cup. Kampen spilles på Hongkou stadion i Shanghai.

Hver dag trenes det knallhardt der borte i Asia. Ole Gunnar Solskjær (46) vil ha spillerne opp på et høyere fysisk nivå. Venstreback Luke Shaw (24) er fornøyd med pre-season så langt. Også fordi han mener vi kommer til å se en ny utgave av United fra kommende sesong.

- Forrige sesong var en stor skuffelse. Det vil bli et nytt United denne sesongen, spesielt med de nye ideene den nye manageren har kommet med, sier Shaw, ifølge Manchester Evening News.

OPTIMIST: Luke Shaw. Foto: NTB scanpix
OPTIMIST: Luke Shaw. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi har jobbet mye med taktikk. Presshøyde. Når vi skal gjøre hva i hvilke øyeblikk. Vi skal holde ballen i laget. Han (Solskjær) vil at vi skal spille oss ut bakfra. Det er litt andre regler nå for når du kan gå inn i boks, og vi har jobbet med dette på trening. Vi skal beholde ballen mer og spille som et stort lag, et godt lag. Vi ønsker å vinne kamper. Men vi ønsker også å ha ballen mye, røper Shaw.

24-åringen lot ordene falle på toppen av taket til The Fullerton Hotel i Singapore. Anledningen var et sponsorarrangement. Og Shaw framstår som optimistisk på Uniteds vegne.

- Forrige sesong var tøff for alle. Jeg vet at fansen virkelig var såret. Men også som lag var vi såret, forteller backen. Da Solskjær kom inn for José Mourinho i desember, pekte alle pilene opp. Men straks nordmannen ble fast ansatt, pekte de på merkelig vis ned igjen.

- Denne sesongen kommer vi garantert til å se et nytt United. Noen vil helt sikkert fortsatt tvile på oss. Og det kan de gjerne gjøre. Men både jeg og laget vet hva vi er i stand til. Og vi kommer til å få en mye bedre sesong nå, erklærer Shaw.

- Vi har fått klargjort hodene i ferien. Nå er vi fokuserte på å få United tilbake der laget hører hjemme. Lagene som har vært i finaler her og der skal ikke få det lett.

UTFORDRINGENE I KØ: Ole Gunnar Solskjær har en tøff jobb med å bringe Manchester United tilbake til toppen. Foto: NTB scanpix
UTFORDRINGENE I KØ: Ole Gunnar Solskjær har en tøff jobb med å bringe Manchester United tilbake til toppen. Foto: NTB scanpix Vis mer

United har fått inn to nyervervelser i sommer. Både Aaron Wan-Bissaka - fra Crystal Palace - og Daniel James - fra Swansea - har spilt overbevisende i treningskampene. United jobber i tillegg med å få inn Harry Maguire som makker til Victor Lindelöf i midtforsvaret.

Fra egen stall har 17 år gamle Mason Greenwood imponert i sesongoppkjøringen. Han forbløffer også lagkameratene.

- Det er ikke lett å tenke at han bare er 17 år. Han har så mye talent at det bare er utrolig. Han er like god med begge beina, det er utrolig for den alderen. Han har et modningsnivå som er langt over andre på hans alder, uten at han er cocky. Det er en perfekt kombinasjon, sier Shaw, ifølge The Telegraph.

Manchester United sesongåpner i Premier League hjemme mot Chelsea 11. august.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media