UTFORDRING: Ole Gunnar Solskjær ønsker seg flere goalgetter-scoringer fra Rashford og Martial. Foto: REUTERS/Phil Noble /NTB Scanpix
UTFORDRING: Ole Gunnar Solskjær ønsker seg flere goalgetter-scoringer fra Rashford og Martial. Foto: REUTERS/Phil Noble /NTB ScanpixVis mer

Solskjær vil ha flere mål fra spissene sine

Solskjærs oppfordring til superstjernene: - Gjør som jeg gjorde

Vil ha flere enkle mål fra spissduoen etter at Martial forlenget kontrakten med fem år.

Manchester United klorte seg tilbake til uavgjort mot Burnley i midtuka, takket være seine scoringer av Paul Pogba og Victor Lindelöf.

Likevel så midtukekampen ut til å koste Ole Gunnar Solskjær og kompani mer enn to poeng. Paul Pogba hinket av banen og Anthony Martial måtte stå over oppgjøret på grunn av en skade. Begge har vært lysende etter at nordmannen tok over.

På pressekonferansen fredag morgen kom likevel Solskjær med gode nyheter til Manchester United-fansen. 45-åringen sier at begge trolig blir klar til bortekampen mot Leicester søndag.

- Vi har ikke hatt en skikkelig treningsøkt siden kampen, vi har den første i dag. Forhåpentligvis kommer begge gjennom treninga i dag. Jeg tror ikke det er noe problem med Paul. For Anthony virker det også bra, han har trent rehabilitering denne uka. Han prøver seg på trening i dag og jeg vil tror han er klar, han virket glad i går, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Det var ingen overraskelse at Martial virket glad, han signerte nemlig under på en femårig kontraktsforlengelse med de røde djevlene. Martial hadde under 18 måneder igjen av kontrakten. Solskjær er godt fornøyd med at Martial har forlenget.

- Det er en bekreftelse på at vi liker ham og at vi har stor tro på ham for han har et fantastisk potensial. Han har hatt noen opp- og nedturer så langt i karrieren, han har vært toppscorer og har utviklet seg. Han flyttet til utlandet tidlig og det er vanskelig. Nå vet han at han skal være her i framtida og vi og jeg har stor tro på ham.

Vil ha flere enkle mål

Solskjær utfordrer nå Martial og hans andre unge spisskollega, Marcus Rashford, på at de må begynne å score flere «stygge» mål, for å nå sitt fulle potensial.

- Jeg skulle ønske han tok flere løp i bakrom, for han bommer ikke når han får sjansen. Han må komme seg til flere muligheter, han må lukte hvor mulighetene kommer. Han og Marcus scorer masse worldies, men de må gjøre som jeg gjorde og få fem-seks tap-ins og enkle mål i løpet av en sesong.

Franskmannen og engelskmannen er liknende spisstyper. Solskjær mener det ikke trenger å føre til rivalisering, men heller en god dynamikk. Håpet til nordmannen er at de to ungguttene kan skape et fruktbart samarbeid som kan vare i mange år framover.

- De kan skape et godt samarbeid, forhåpentligvis skal de spille sammen i mange år. De må lære å kjenne hverandre, for begge liker å skjære inn fra venstre, så det gjelder for dem å finne ut av hverandre og ha motsatte bevegelser og bytte av posisjoner.

Vet hva klubben kan gjøre for deg

Solskjær trakk fram Martials store spisskompetanse som avslutter og hurtighet som grunnlaget for franskmannens store potensial.

- Jeg tror han kan bli veldig god. Han er fantastisk avslutter, stort potensial. Han er fortsatt ung, men han er intelligent som spiller. Han vet at jeg ønsker at han skal ta flere løp i bakrom. Jeg har ikke sett mange spillere som er like god med ballen i beina i siste tredel som ham.

Nordmannen fikk spørsmål om det var vanskelig for ham å overbevise Martial til å bli værende i klubben, ettersom han bare er der på midlertidig basis, og dermed ikke kan snakke for mye om framtidsplaner.

Solskjær hevder at det aldri var noe problem for ham å selge inn Manchester United som en klubb å være i.

- Jeg har vært her i femten år, som spiller, trener og nå caretaker manager. Jeg vet hvor mye denne klubben kan gjøre for karrieren din. Jeg er bare ærlig med spillerne om at dette var det beste stedet for meg. Det var enkelt for meg å selge klubben til Anthony, men han har vært her mange år selv, så han vet godt hva klubben er kapabel til, sa Solskjær.

- Jeg snakker ut fra mine egne erfaringer om hva de kan få til i denne klubben. Som jeg har sagt flere ganger er jeg her for å hjelpe spillere, og guide dem fram til sommeren. Om jeg setter meg ned og snakker med dem om for eksempel Cristianos karriere og hvordan han kom dit, så skjønte Anthony at dette var noe han kunne tenke seg, fortsatte Solskjær.