Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs rekordår

Solskjær har vunnet fem seriegull med United. Årets smakte aller best.

CARRINGTON (Dagbladet): - Jeg er jevnt over godt fornøyd med det jeg har prestert. Jeg har spilt de fleste kampene, og jeg har spilt de viktigste kampene. Denne sesongen er et steg i riktig retning for meg, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Steget handler om å kvitte seg med stempelet som superinnbytter. Solskjær - som alle andre fotballspillere - ønsker å spille fra start. Og det i de viktigste kampene. Slik han har gjort i år.

Tolv assist

I ligaen har han startet 28 ganger. I tillegg har han kommet inn som innbytter ved åtte anledninger. Med spilletid i 36 av 37 kamper er det ingen i Manchester United som har flere ligakamper.

Også i Europa har han fått tillit: ni kamper fra start og fem som innbytter.

En årsak er selvsagt at andre nøkkelspillere har slitt med skader. Men også fordi han selv har utviklet seg som spiller.

Med tolv målgivende pasninger totalt, har han bare Giggs (14) og David Beckham (14) foran seg på den interne assistlista.

- Burde scoret mer

- Jeg er mye mer involvert i det oppbyggende spillet. Dermed blir det til at jeg spiller fram til flere mål, sier han.

Kanskje har det gått noe utover målteften? Nordmannen har rekken 18, 6, 12, 12, 11 og 17 seriemål siden han kom til klubben sommeren 1996. Årets ni fulltreffere godt under snittet.

- Fjorårssesongen var spesielt bra scoringsmessig (25 mål totalt). Med normal uttelling burde jeg nok ha scoret noen mål til i år også, sier han.

- Langt fram

Mye har vært sagt om tittelinnspurten i Premier League. Men mens Arsenal stort sett snakket i avisene, har sir Alex Ferguson sagt det meste bak lukkede dører. Måten han hentet spillerne opp fra dypet etter poengdelingen mot Bolton 22. februar er av mange sett på som vendepunktet.

- Jeg scoret helt på slutten i den kampen. Vi fikk ett poeng vi kanskje ikke fortjente på en veldig dårlig dag. Vi skrudde på radioen da vi kom ut i bussen, og håpet at City skulle gjøre oss en tjeneste mot Arsenal, men isteden lå de under 0-4 etter tjue minutter.

- Det føltes veldig langt fram akkurat da, sier Solskjær.

Skjebnemøte

Men Ferguson holdt «krigsråd».

I de fleste intervjuer siden den gang har du kunnet høre spillerne gjenta ordene som falt på møtet: «dersom vi vinner gull nå, er det den største prestasjonen vi har gjort noensinne» og «Arsenal har snakket veldig mye, kanskje kommer de til å angre på det».

Hensikten var å snakke presset over på Arsenal, og styrke troen på egen suksess. Det virket!

- Vi er vinnere

- Han er en taktiker av rang. Ingen kjenner serien bedre enn ham.

- Samtidig er det ikke sånn at vi selv ga opp trua heller. Slikt er ikke iboendes i spillerne; vi liker ikke å bli avskrevet, da vil vi vise at vi er best, at vi er vinnere.

- Derfor sitter vi her med seriegull nå, sier Solskjær.

JUBELTRENING: David Beckham og Ole Gunnar Solskjær smilte om kapp da de i går hadde invitert pressen til treningsfeltet på Carrington.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media