Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scott McTominay høster lovord

Solskjærs ryddegutt lovprises

Scott McTominay (22) hylles i britiske aviser etter 1-0-seieren mot Leicester. - En leder, sier Ole Gunnar Solskjær.

FÅR SKRYT: Scott McTominay omtales som et referansepunkt for resten av unggutta i Manchester United etter lørdagens 1-0-seier mot Leicester. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix
FÅR SKRYT: Scott McTominay omtales som et referansepunkt for resten av unggutta i Manchester United etter lørdagens 1-0-seier mot Leicester. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Da Ole Gunnar Solskjær tok over Manchester United ble Scott McTominay først og fremst assosiert med de grå og tunge dagene under José Mourinho.

Mange hadde kanskje trodd at Solskjær ikke kom til å bruke det langstrakte midtbanerivjernet, men nordmannen har varslet at han skal satse ungt og britisk, og i den kategorien føyer McTominay seg inn i.

Etter en noe tung start, har den unge skotten spilt seg stadig tettere brystet til United-fansen, og mot Leicester lørdag sto han fram i Paul Pogbas skadefravær.

- Scott McTominay har brukt litt tid på å overbevise skeptikerne, men den skotske landslagsspilleren gir en passende oppvekker om at du må være ganske spesiell for å lykkes som egenprodusert unggutt i Manchester United, skriver John Cross, sjefskribent i The Mirror.

Cross gir 22-åringen 9 av 10 på børsen til avisa.

- Han er en leder

McTominay ble kåret til banens beste spiller av United-fansen etter seieren.

Han vant tre av tre hodedueller, gjorde to blokkeringer, og gjenvant ballen sju ganger, som var mest blant United-spillerne. Han hadde også 26 pasninger på Leicesters banehalvdel, også mest blant hjemmelaget, ifølge Opta.

Etter kampen fikk han velfortjent skryt av Ole Gunnar Solskjær.

- Scott blir bedre. I dag synes jeg han var strålende. Han mistet ballen et par ganger, noe du forventer fordi han lærer sin nye rolle som sittende midtbanespiller, sa Solskjær på pressekonferansen etter kampen, og la til:

- Men han går inn i taklinger, duellerer og kriger. Hvis det er lag som forsøker å skremme oss, er han der først - han er en leder. Jeg ville ikke gått inn i en 50/50-duell med ham, fortsatte nordmannen.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 878806356


Varnish cache server

HISTORISK: Martin Ødegaard (20) ble første målscorer på Real Sociedads nyoppussede arena. Det skjedde mot serieleder Atlético Madrid. Video: Strive Vis mer

Skryt av Klopp

Skotten får skryt fra flere kanter. Søndag ble han beskrevet som «en spiller med stort potensial» av Liverpool-trener Jürgen Klopp, ifølge Mail on Sunday.

Sam Luckhurst i lokalavisa Manchester Evening News ga han 7 av 10 på børsen etter seieren mot Leicester.

- Sto fram i Paul Pogbas fravær, og satte tempoet med sin villighet og aggresjon. Meningsfull og positiv tvers igjennom, skriver Luckhurst.

Paul Hirst i The Times gir han 8 av 10.

- Scott McTominays mot gir Manchester United en grunn til å juble, skriver han.

- Omfavner ansvaret

James Ducker i The Telegraph dedikerer et avsnitt til unggutten i mandagsavisa.

- McTominay omfavner ansvaret gitt til ham, og han var den beste midtbanespilleren på banen, nøytraliserte Leicester-playmaker James Maddison, og sørget for at Pogbas fravær ikke ble så problematisk som det kunne ha blitt, skriver Ducker.

Journalisten gir 22-åringen 8 av 10 på børsen, banens beste i hans øyne.

- Han er raskt i ferd med å bli et referansepunkt for overfloden av unggutter i Solskjærs tall, og i en alder av bare 22 år, er han en av lagets genuine ledere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling