Spill som Ole Gunnar Solskjær

Solskjærs scoringstips: -Vær på tærne og avvent

Den tidligere Manchester United-spissen var nådeløs innenfor 16-meteren, men hvordan fikk han det til å se så enkelt ut? Vi spurte legenden selv.

GJENTAKELSE: Et av de viktigste tipsene til Solskjær er at trening og gjentakelse er viktig. Foto: Phil Cole /Allsport
GJENTAKELSE: Et av de viktigste tipsene til Solskjær er at trening og gjentakelse er viktig. Foto: Phil Cole /Allsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Å plassere ballen bakerst i nettet skal være noe av det vanskeligste som finnes innen fotball, men for Ole Gunnar Solskjær var det like enkelt som å sykle.

Den tidligere Manchester United-spissen scoret 126 mål på 366 kamper i løpet av sine elleve år på Old Trafford – det som er enda mer imponerende er at han scoret de fleste målene etter å ha kommet inn fra benken.

Vi spurte «superinnbytteren» om han kunne avsløre sine scoringstriks.

- Scoringer innenfor 16-meteren kommer gjennom instinkt og at du kjenner lagkameratene dine. Da David Beckham hadde ballen visste jeg at han ville legge innlegg ganske raskt, så jeg løp inn i boksen.

- Du kan jobbe med å planlegge løpene dine på trening. Det handler om gjentakelse, gjentakelse, gjentakelse. Det er viktig at du ser og spiller mange kamper så du automatisk vet hvor ballen kommer, sier Solskjær.

- Ofte forteller jeg spillere hvor de skal løpe, også gjør de det ikke. Så havner ballen nøyaktig der jeg sa den ville havne. Jeg forteller dem at det er fordi jeg har sett denne kampen mange ganger tidligere. Fotball endrer seg aldri så mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer