Spill som Ole Gunnar Solskjær

Solskjærs scoringstips: -Vær på tærne og avvent

Den tidligere Manchester United-spissen var nådeløs innenfor 16-meteren, men hvordan fikk han det til å se så enkelt ut? Vi spurte legenden selv.

GJENTAKELSE: Et av de viktigste tipsene til Solskjær er at trening og gjentakelse er viktig. Foto: Phil Cole /Allsport
GJENTAKELSE: Et av de viktigste tipsene til Solskjær er at trening og gjentakelse er viktig. Foto: Phil Cole /Allsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Å plassere ballen bakerst i nettet skal være noe av det vanskeligste som finnes innen fotball, men for Ole Gunnar Solskjær var det like enkelt som å sykle.

Den tidligere Manchester United-spissen scoret 126 mål på 366 kamper i løpet av sine elleve år på Old Trafford – det som er enda mer imponerende er at han scoret de fleste målene etter å ha kommet inn fra benken.

Vi spurte «superinnbytteren» om han kunne avsløre sine scoringstriks.

- Scoringer innenfor 16-meteren kommer gjennom instinkt og at du kjenner lagkameratene dine. Da David Beckham hadde ballen visste jeg at han ville legge innlegg ganske raskt, så jeg løp inn i boksen.

MANCHESTER: Solskjær var i Manchester United i elleve år. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
MANCHESTER: Solskjær var i Manchester United i elleve år. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

- Du kan jobbe med å planlegge løpene dine på trening. Det handler om gjentakelse, gjentakelse, gjentakelse. Det er viktig at du ser og spiller mange kamper så du automatisk vet hvor ballen kommer, sier Solskjær.

- Ofte forteller jeg spillere hvor de skal løpe, også gjør de det ikke. Så havner ballen nøyaktig der jeg sa den ville havne. Jeg forteller dem at det er fordi jeg har sett denne kampen mange ganger tidligere. Fotball endrer seg aldri så mye.

- Det er også viktig at du plasserer kroppen sånn at du kan avslutte med en gang du får ballen i beina. Du kan aldri ha for mange berøringer inne i boksen – du har maks to touch, forteller spissen.

- En av mine mantraer er at angripere alltid må være optimister, forsvarspillere må alltid være pessimister. Du må avvente, være på tærne og være positiv. Angripere burde alltid være optimister og tenke at forsvarspilleren eller keeperen kommer til å gjøre en feil.

- Manageren (Sir Alex Ferguson) sa en gang til med «hva er spissens beste venn i boksen? Det er rom. Finn rom. Så hvis ballen kommer til deg, fantastisk. Avslutt med en eller to touch, mål».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer