Solskjærs siste timer som United-manager

Det var mye følelser i løpet av nordmannens siste døgn i jobben.

FØR WATFORD: Smilet var på plass før Ole Gunnar Solskjær ledet laget for siste gang mot Watford. Foto: Ian KINGTON / AFP / NTB
FØR WATFORD: Smilet var på plass før Ole Gunnar Solskjær ledet laget for siste gang mot Watford. Foto: Ian KINGTON / AFP / NTB Vis mer
Publisert

«De med øyne i bortegarderoben på Vicarage Road forteller at Ole Gunnar Solskjær allerede ved pause hadde kroppsspråket til en manager på vei ut.»

Det er The Athletic som skildrer hvordan nordmannen framsto i pausen på stillingen 2-0 til Watford lørdag. Solskjær skal ha skjønt hva et tap ville innebære.

Ifølge rapporter fra England hadde 48-åringen i forkant fått beskjed om at bare seier var godt nok.

Men ifølge The Athletic ville en opphenting til uavgjort kanskje ha reddet jobben hans. I stedet fikk kaptein Harry Maguire rødt kort og 0-2 ble til slutt til 1-4 - et ydmykende nederlag som føyet seg inn i en stadig lengre rekke med svake resultater.

LANGT NEDE: Spillerne var langt nede etter ydmykelsen. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB
LANGT NEDE: Spillerne var langt nede etter ydmykelsen. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Vis mer
TOK FARVEL: Ole Gunnar Solskjær vinker til fansen på Watfords stadion. Foto: Ian KINGTON / AFP / NTB
TOK FARVEL: Ole Gunnar Solskjær vinker til fansen på Watfords stadion. Foto: Ian KINGTON / AFP / NTB Vis mer

Solskjær tok som vanlig farvel med de tilreisende supporterne - og denne gangen viste det seg å være endelig.

United-spillerne i garderoben skal ha skjønt at en managerexit var uunngåelig. Det har blitt meldt om spillere som var på gråten.

Spillere tok også på seg skylden for den slette forestillingen. Solskjær sto rakrygget og unnlot å kritisere spillerne i intervjusonen. Han sa også «unnskyld for at jeg smiler», på et tidspunkt - vel vitende om alvoret.

Seinere på kvelden kom meldingen om at Manchester United-styret holdt et krisemøte som varte i flere timer. Agendaen var Solskjær. Det endte med en enstemmig avgjørelse om at Solskjær måtte gå.

Den endelige avgjørelsen var ifølge rapporter opp til den amerikanske eieren Joel Glazer.

Søndag reiste både spillere og støtteapparat til treningsfeltet Carrington, i utkanten av Manchester. Solskjær ankom som vanlig i sin svarte Range Rover, og vinket til pressen da han kjørte inn portene for siste gang som manager.

Styreleder Ed Woodward forsøkte på sin side å gjemme seg for fotografene da han kom kjørende like etter, i baksetet på en bil med TV-skjermer foran seg.

Styrelederen hadde en utakknemlig oppgave - han var der for å gi Solskjær nådestøtet. Det tok ikke lang tid før Solskjær fikk beskjeden, og Daily Mail hevder Woodward var synlig opprørt over å være budbringer.

Like etterpå skal Solskjær ha samlet spillerne til en rolig treningsøkt. Han informerte dem om at han ikke lenger var manager. Det gikk bare en halvtime før pressemeldingen ble publisert på Manchester Uniteds flater.

Rundt klokka 12 spiser Solskjær sitt siste måltid på Carrington. De neste timene går med til å rydde pulten, snakke med de ansatte og levere et siste intervju med MUTV. Det siste skal Solskjær selv ha tatt initiativ til å gjøre.

«Da Solskjær ankom Carrington i morges spurte han noen hvordan de hadde det, og de ble overrasket over hvor glad han fortsatt var. Legendestatusen var aldri i fare. De gode tidene oppveier de dårlige», skriver Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst på Twitter.

Mot slutten av intervjuet er Solskjær tydelig emosjonell og kjemper mot tårene.

Litt før klokka 15 kjører nordmannen ut av Carrington og forbi den ventende pressen, som forgjeves forsøker å få en prat. Solskjær stopper i stedet noen hundre meter borte, hvor han tar farvel med noen supportere som har ventet på ham.

United-fan Luke Sellers får klemmen som går viralt.

«Han sa det hadde vært en ære å være manager», skrev Sellers på Twitter.

- Jeg vil at Solskjær skal signere tatoveringen min, sa han til Dagbladet etterpå.

Se videoen her:

TATOVERING: En supporter benyttet den spesielle anledningen til å gjøre noe litt utenom det vanlige. Video: Henrik Ljosland Vis mer

En snaut tre år lang æra er over. Solskjær forteller at han skal bruke tid sammen med familien og ikke vet hva framtida bringer.

For Manchester United er det «business as usual».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer