Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Solskjærs sjef bryter tausheten

- Viktig å være tålmodig med Ole Gunnar og laget han bygger for framtida, sier klubbdirektør Ed Woodward.

KLUBBDIREKTØR: Ed Woodward letter på sløret om hvordan Manchester United tenker. Foto: NTB scanpix
KLUBBDIREKTØR: Ed Woodward letter på sløret om hvordan Manchester United tenker. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har fått en tøff sesongstart. Åttendeplass og ti poeng opp til serieleder Liverpool er langt unna klubbens standarder.

Men nå kommer klubbens direktør, Ed Woodward, på banen - noe som tilhører sjeldenhetene i offentligheten. Supportere som allerede roper på managerens avgang, kan bare glemme dette.

I en samtale med klubbens investorer tirsdag manet Woodward til tålmodighet. Klubben går så det griner med inntekter på rundt sju milliarder kroner. Hva han sa til investorene er lagt ut på klubbens hjemmeside, trolig i et forsøk på å roe den tiltakende stormen rundt klubben.

- Suksess handler om å vinne trofeer. Det målet, og den standarden, har aldri forandret seg for Manchester United, sier Woodward.

- Framgangen vi har hatt på forretningsdelen gjør at vi fortsatt kan investere i fotballdelen. Mange av investeringene er gjort bak kulissene og vises ikke umiddelbart for dem på utsida.

Byggesteiner

Woodward sikter her til investeringer på klubbens treningsanlegg, Aon Training Complex i utkanten av Manchester, og akademiet.

GODT FORHOLD: Manager Ole Gunnar Solskjær og klubbdirektør Ed Woodward later til å ha et godt forhold. Foto: NTB Scanpix
GODT FORHOLD: Manager Ole Gunnar Solskjær og klubbdirektør Ed Woodward later til å ha et godt forhold. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Disse investeringene - sammen med tilliten vi har gitt Ole Gunnar Solskjær og trenerstaben - har gitt oss byggesteinene for suksess. Vi er sikre på at denne investeringen vil gi resultater, og det er viktig at vi er tålmodige mens Ole Gunnar og teamet bygger for framtida. Vi vil fortatt fokusere på den langsiktige strategien, og blir ikke påvirket av kortsiktige forstyrrelser.

Woodward blir ofte fokusert på TV når United spiller kamp. Men han er ikke den som uttaler seg oftest i offentligheten. Uttalelsene er derfor interessante, med tanke på hvordan klubben egentlig tenker. Litt av hensikten er trolig å gi Solskjær arbeidsro den nærmeste tida og vise at klubben står samlet om en felles plan.

Det var Woodward som kontaktet Solskjær 18. desember i fjor, med spørsmål om han ville overta etter José Mourinho.

Klubben er blitt kritisert for ikke å ha en sportsdirektør. Woodward sier rekrutteringen av spillere i sommer var vellykket, men at struktur og roller er noe United ser på.

- Vi vurderer kontinuerlig strukturen på fotballsiden. Mange av spekulasjonene går på roller rundt rekruttering, et område vi har utviklet oss på de siste åra, hevder Woodward.

Han mener spillerne klubben fikk inn i sommer - Daniel James, Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire - beviser dette.

I OVERSKRIFTENE: Ed Woodwards budskap om Solskjær preger også deler av baksida til Manchester Evening News onsdag. «Ole's Gunnar get time.»
I OVERSKRIFTENE: Ed Woodwards budskap om Solskjær preger også deler av baksida til Manchester Evening News onsdag. «Ole's Gunnar get time.» Vis mer

- Klubben ble knyttet til hundrevis av spillere, nesten alle uten rot i virkeligheten. Til tross for dette nærmet vi oss overgangsvinduet på en fokusert og disiplinert måte, mener direktøren.

Røtter

Han understreker at klubben forsøker å komme tilbake til røttene. Fundamentet skal være bygget på unge spillere og angrepsvillig fotball.

- Å bruke tid på å bygge opp en tropp er det riktige. Vi er optimistiske med tanke på framtida, sier Woodward.

United møter Rochdale i ligacupen i kveld. Solskjær bekreftet i går at midtbanespiller Paul Pogba er tilbake igjen etter ankelskaden han pådro seg mot Southampton 31. august.

- Han får sannsynligvis noen minutter mot Rochdale. Men vi mener definitivt at han er klar mot Arsenal (mandag), sier nordmannen.

MÅLSETTING: Manchester United-supportere er tydelige på hva sesongens krav må være før Europaliga-kampen mot Astana. Video: Håkon Brandsdal Vis mer
Premier League
Liverpool660017-518
Manchester C.641124-613
Leicester63218-511
Arsenal632111-1011
West Ham63218-711
Bournemouth631211-1010
Tottenham622212-88
Manchester U.62228-68
Burnley62228-78
Sheffield U.62227-68
Chelsea622212-138
Crystal Palace62224-78
Southampton62136-97
Everton62135-97
Brighton61325-86
Norwich62049-146
Newcastle61234-85
Aston Villa61146-94
Wolverhampton60427-114
Watford60244-182
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling