Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bortestatistikken til Manchester United

Solskjærs skrekkstatistikk: - Vi ser etter løsninger

Manchester United har ikke vunnet på bortebane siden mars, men Ole Gunnar Solskjær bekymrer seg ikke.

MÅ ORDNE OPP: Manchester United har ikke knekt koden på bortebane. Søndag gjester de West Ham, som jakter topp seks. Foto: Martin Rickett / PA Photos / Dagbladet
MÅ ORDNE OPP: Manchester United har ikke knekt koden på bortebane. Søndag gjester de West Ham, som jakter topp seks. Foto: Martin Rickett / PA Photos / Dagbladet Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United sikret sin andre strake seier i går for første gang siden mars.

De har også fått orden på forsvaret. Etter Leicester-seieren har de har holdt nullen like mange ganger hjemme som de gjorde hele forrige sesong i serien.

En statistikk er derimot grunn til bekymring når Manchester United reiser til London for å møte West Ham på søndag.

De røde djevlene har nemlig ikke vunnet en tellende bortekamp siden det historiske comebacket mot PSG i Champions League 6. mars.

- Hvorfor skal vi managere være bekymret? Vi ser etter løsninger. Jeg har aldri vært bekymret for noe, egentlig, sier Solskjær om statistikken.

Saken fortsetter under videoen.

MÅLSETTING: Manchester United-supportere er tydelige på hva sesongens krav må være før Europaliga-kampen mot Astana. Video: Håkon Brandsnes Vis mer

- Spill som det var i parken

Nordmannen var klinkende klar på at dette ikke er noe han bekymrer seg for på pressekonferansen etter 1-0-seieren mot Astana i går.

- Jeg går ikke rundt og bekymrer meg for ting, ikke i det hele tatt. Jeg ser etter hva vi kan gjøre for å forbedre oss. Jeg har aldri vært en engstelig person, sier Solskjær om bortestatistikken.

- Jeg mener vi burde ha vunnet mot Southampton og Wolverhampton. Det er samme størrelse på banen. Den er grønn. Linjene er hvite. Du må blokkere ut den mentale delen, og bare spille som om det var i parken, fortsetter han.

Manchester United sto ovenfor en rekke med tre kamper mot lag som ønsker og er forventet å kjempe om topp seks i Premier League.

Leicester - første hinder - ble slått 1-0, og nå venter altså West Ham, som Solskjær ikke ser noen grunn til ikke skal blande seg i kampen om Europa-spill neste år.

Pogba trolig ute

- Hvis du bedømmer utifra kampen vi spilte mot dem i fjor, samt hva de har vist hittil i år, skjønner jeg ikke hvorfor de ikke skulle det. I fjor var vi heldige som slo dem, sier Solskjær om West Hams jakt på topp seks-plassering.

Under Mourinho tapte Manchester United 3-1 på London Stadium, mens på Old Trafford vant Manchester United 2-1 med Solskjær bak rattet.

- Det blir en god test for oss igjen. Vi har nå hatt to kamper uten baklengs. Det gir forsvarerne selvtillit, og hvis vi kan holde nullen, blir det enklere for spissene. Da vet man at man ikke må score to, tre og fire mål hver eneste gang, sier Solskjær.

På spørsmål fra en journalist om det er viktig med koherens, med tanke på at de endelig har vunnet to strake kamper, sier Solskjær:

- Det er nøkkelen i fotball uansett. Koherens i startelleveren, i form, men du har spillere som Axel (Tuanzebe), Mason (Greenwood) og Fred som banker på døra, sier Solskjær.

Nordmannen sier det er høyst tvilsomt at Paul Pogba og Anthony Martial blir å se på banen. Daniel James er også usikker, mens Luke Shaw blir ikke klar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling