Solskjærs stjernekamp

Med Manchester Uniteds avreise til Østen i dag starter for alvor Ole Gunnar Solskjærs (28) kamp om en av spissplassene i det som kan bli tidenes beste United-utgave.

På den ti dager lange Asia-turneen håper kristiansunderen at han får starte i minst én av de tre treningskampene Manchester United skal spille i en verdensdel klubben er i ferd med å legge for sine føtter.

Men til tross for at United trolig er sterkere enn noen gang etter rekordinnkjøpene Ruud van Nistelrooy og Juan Sebastian Versn, er Solskjær fortsatt litt lei seg for at Teddy Sheringham - den eneste spissen som spilte fra start i flere kamper enn han sjøl i fjor - har forlatt klubben til fordel for Tottenham.

- Livet går videre

- Sheringham var en veldig god fotballspiller. Men livet går videre - jeg har jo opplevd å miste gode medspillere før, som Schmeichel, Pallister og Cantona. Vi skal klare å erstatte Teddy også, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Fjorårets ligamester måtte knuse den engelske overgangsrekorden to ganger for å sikre seg nederlenderen van Nistelrooy (250 millioner kroner) og nå sist argentinske Veron (310 millioner kroner).

Solskjær har latt seg imponere av begge:

- Både van Nistelrooy og Versn er fantastiske spillere, sier spissen som sjøl er i gang med sin sjette sesong - og nylig skrev under en ny femårs-kontrakt for Manchester United.

For å stille sterkest mulig til den knallharde kampen om en plass på laget har en skadefri og tent Solskjær trent mer enn noen gang foran årets sesong, og han håper at alle øktene med egen styrketrener også skal gi et ekstra utbytte.

Tre kamper

De første treningene etter ferien har for det meste bestått av løping. United har hatt to treningsøkter om dagen den siste uka, og Solskjær kjenner at han er tung i beina.

- Det har vært mye trening i det siste. Jeg regner med at beina blir lettere fram mot seriestart, sier Solskjær.

På sin Asia-turné skal United spille tre kamper:

Søndag åpner de mot Malaysian AllStars i Kuala Lumpur. Tirsdag venter Singapore League XI i Singapore. Turneen avsluttes i Thailand søndag 29. juli, mot Thailands landslag.

At sesongoppkjøringen er lagt til nettopp Asia, er naturligvis økonomisk begrunnet:

Med 3,5 milliarder mennesker i verdensdelen - godt over halvparten av jordas befolkning - ser verdens rikeste klubb sitt snitt til å bli enda rikere og mektigere.

I store deler av Asia er fotballinteressen stor, og Manchester United og Liverpool er merkevarenavn på øverste hylle.

For norske fans betyr det igjen færre anledninger til å treffe sine helter - slik de har vært vant til nesten årlig siden midten av 1980-tallet. I en stadig mer kommersialisert fotballhverdag er det skandinaviske markedet nå i beste fall en miniputt.

Kjøper asiatisk?

Arsenal er i ferd med å skrive kontrakt med den 21 år gamle japaneren Junichi Inamoto - noe som som neppe bare er basert på spillerens kvaliteter.

Det er trolig også bare et tidsspørsmål før Manchester United har en asiat på plass i stallen. Dette vil nemlig gi muligheten til å håve inn utrolige summer på supportersalg.

I Thailand er interessen så stor at de gjennom nye TV-avtaler kan velge mellom hele åtte forskjellige Premier League-kamper hver helg.

Og de mest populære er naturligvis Manchester United og Liverpool.

Testimonial

Rett etter Uniteds hjemkomst blir det storoppgjør mot Celtic i Ryan Giggs' testimonialkamp 1. august. Hvis Solskjær ikke har startet i mer enn én av kampene i Asia, tar han det i hvert fall for gitt at han spiller denne.

- Jeg regner med å spille to av de totalt fire kampene, ja. Alle spillerne skal ha mest mulig kamptrening i beina før serien starter, forteller Ole Gunnar Solskjær.

<B>VELTRENT:</B> Ole Gunnar Solskjær har løpt så mye i det siste at han er tung i beina, men regner med å få uttelling for innsatsen når sesongen starter igjen.