Premier League

Solskjærs superstart

Manchester United herjet med Chelsea og vant 4-0. Sendte Old Trafford til himmels. - Det kunne ikke blitt bedre, sier Ole Gunnar Solskjær.

PUR GLEDE: Ole Gunnar Solskjær gir Jesse Lingard en klem. Foto: NTB scanpix
PUR GLEDE: Ole Gunnar Solskjær gir Jesse Lingard en klem. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Man. United - Chelsea 4-0 (1-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Endelig var ventetida over for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Mye har vært skrevet om ham og laget: At Solskjær ikke kan fylle skoene på Old Trafford. At han ikke klarer å holde styr på stjernene. Og at overgangsvinduet ikke var godt nok.

I ettermiddag kunne laget snakke med ballen og beina. Spekulasjoner i mediene fikk være spekulasjoner. Og for en start på Premier League det ble: Etter 18 minutter sendte Marcus Rashford United i ledelsen på straffespark.

Så bare fortsatte det og fortsatte: I det 65. minutt sendte Uniteds nye nier, Anthony Martial, laget opp i 2-0. Ett minutt seinere sørget Rashford for 3-0 etter det som var kampens lekreste detalj: Pasningen fra Paul Pogba. Samme Pogba framsto som genial i forkant av da debutant Daniel James sendte United opp i 4-0 ni minutter før slutt.

GLAD: Sir Alex Ferguson skinte som ei sol på Old Trafford. Foto: NTB scanpix
GLAD: Sir Alex Ferguson skinte som ei sol på Old Trafford. Foto: NTB scanpix Vis mer

Med disse kalassifrene fikk Solskjær og United en drømmestart på Premier League. Laget svarte kritikerne på saftigste vis. Debutant Harry Maguire ble kåret til «Man of the Match».

- En fantastisk start for meg og laget. Vi hadde litt flaks i første omgang, men var oss selv i andre omgang, sier han.

- Det var første kamp på Old Trafford. Jeg ser ikke bort fra at det var litt nerver. Vi ga bort ballen i farlige soner. Vi klarte oss bedre etter pause. Våre tre spillere på topp var farlige på brudd.

Mindre fornøyd var ikke Solskjær da han ble intervjuet av TV 2:

- Vi er fornøyde med resultatet, og spesielt andre omgang. Da var vi gode, vi holdt formasjonene bedre og kontret bra. I første omgang var vi nok heldige som gikk inn til pause med 1-0. Såpass ærlige må vi være. Men i andre omgang fikk vi mer ro med ballen. Det kunne ikke blitt bedre enn dette.

Solskjær er mektig imponert over Maguire:

- Harry var outstanding. For en skikkelse å ha i begge boksene. Han kontrollerte tempoet i andre omgang.

Ekstraordinær dag

For Chelsea-manager Frank Lampard var det en ekstraordinær dag. Kampen var debuten hans som manager i Premier League. Både han og Solskjær har en fantastisk CV som fotballspillere. Nå skulle de måle krefter som managere for hvert sitt lag.

Begge var ulastelig antrukket i dress. Lampard sto mye av tida på sidelinja - reiv seg i håret da spill og avgjørelser gikk laget imot. Solskjær inntok en mer sittende rolle.

Chelsea åpnet best med et stolpeskudd av unggutten Tammy Abraham. På Old Trafford kunne du nesten fornemme negativiteten som avrundet forrige sesong. Men like fort som været skifter i Manchester, skiftet atmosfæren karakter da United fikk straffe.

Chelseas Kurt Zouma reiv ned Marcus Rashford innenfor 16-meteren. Dommeren pekte korrekt på straffemerket, og straffen satte Rashford inn.

United heldig

Da var det gått 18 minutter. Første omgang besto av mye intensitet, men på topp var Anthony Martial svak for United. Dette er verdt å nevne, all den tid Romelu Lukaku forsvant til Inter Milan denne uka og ikke ble erstattet på topp. Nå er Martial i en nierrolle og da stilles det større krav til scoringer.

Heller ikke Pogba leverte kvalitet på midtbanen i første omgang. Men United gikk til pause med 1-0, og de var heldige. Rett før hvilen hadde Chelsea en dobbeltsjanse. Først reddet David de Gea et skudd fra Ross Barkley med beina. Deretter skjøt Emerson Palmieri i stolpen fra skrått hold.

TO MÅL: Marcus Rashford hadde en god dag på Old Trafford. Foto: NTB scanpix
TO MÅL: Marcus Rashford hadde en god dag på Old Trafford. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg ville vært veldig frustrert hvis jeg var Zouma, sa Sky Sports-ekspert José Mourinho.

Fin redning

1-0-scoringen ga United en dose med selvtillit. Chelsea ville mye, men evnet ikke å sette sjansene. Etter 56 minutter dro Emerson til fra 16-meteren. Nok en gang var David de Gea på plass med en fin redning.

Om Martial var svak i første omgang, tok det seg opp etter pause, da han sendte United opp i 2-0. Han fikk et innlegg fra Andreas Pereira og kranglet ballen inn.

Men det stoppet ikke der: Minuttet seinere sto Pogba for dagens pasning. Han sendte av gårde en strøken ball til Rashford, som dundret ballen i mål til 3-0. Kampen var avgjort. Og på tribunen gliste Sir Alex Ferguson godt.

Da innbytter Daniel James satte inn 4-0 etter et nydelig forarbeid av Pogba, var ydmykelsen total for Chelsea.

- Dette var tøft, uten tvil. Vi kontrollerte store deler av første omgang, men ble felt av fire feil. Vi skulle ledet etter første omgang. Dette var aldri en 4-0-kamp, men vi fikk en realitetssjekk, sier Lampard.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer