Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs svar på Kane-spørsmål

Ole Gunnar Solskjær kom med siste nytt før Partizan-kampen, hvor rasisme også ble et tema.

I GODT HUMØR: Ole Gunnar Solskjær var i godt humør på trening tidligere i dag. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix
I GODT HUMØR: Ole Gunnar Solskjær var i godt humør på trening tidligere i dag. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United landet tidligere i dag i Beograd, hvor Partizan venter på motsatt banehalvdel i Europa League i morgen kveld.

Begge lag er ubeseiret etter to kamper i gruppe L, hvor begge står med fire poeng.

Ole Gunnar Solskjær og midtstopper Harry Maguire holdt i kveld en pressekonferanse på Partizan stadion. Et tema som kom opp er at United ikke har vunnet på elleve bortekamper, etter at de vant ni strake borte under Solskjær i starten.

- Det er et spørsmål vi har stilt oss selv også. Etter at jeg kom inn vant vi ni strake kamper og siden da har vi ikke vunnet noe. Det er noe vi må takle. Vi har fire bortekamper, så den statistikken vil forhåpentligvis snu, sier Solskjær.

Nå skal United spille fire strake bortekamper.

- Det er ikke gøy når du ikke vinner på bortebane. Det er fire tøffe kamper, men vi er ute etter å få noen seire og forhåpentligvis begynne med det i morgen, sier Maguire.

Tok ingen sjanse

United trente i Manchester før avreise, og flere spillere glimrer fortsatt med sitt fravær.

Spillere som David de Gea, Axel Tuanzebe, Luke Shaw, Diogo Dalot, Paul Pogba og Nemanja Matic er ikke med i troppen. I stedet har Solskjær tatt med seg den unge backen Ethan Laird (18) og U23-keeper Matej Kovar. Solskjær sier at de Gea er klar til kampen mot Norwich søndag.

- David vil bli klar til søndag, men vi tok ikke sjansen med å reise med ham nå, sier Solskjær.

FØRSTEREISENDE: 18 år gamle Ethan Laird og Marcus Rashford på trening. Reuters/Jason Cairnduff
FØRSTEREISENDE: 18 år gamle Ethan Laird og Marcus Rashford på trening. Reuters/Jason Cairnduff Vis mer

Det er første gang Laird er med i troppen. Han føyer seg inn i en rekke unge spillere som har fått sjansen til å kjenne på hvordan det er å være med A-laget av Solskjær, slik som Brandon Williams, James Garner, Matej Kovar og Mason Greenwood har gjort.

Duoen Angel Gomes og Tahith Chong trente med laget tidligere i dag, men er noe overraskende ikke inkludert i troppen.

Kane ble tema

Roy Keane var i helga i Sky Sports-studio, der han uttalte at United burde hente Harry Kane, på bakgrunn av at klubben sliter med å score mål.

- Gå og hent Kane, det er lett. Hva er det dere venter på? sa Keane, til latter fra resten av ekspertpanelet, hvor også José Mourinho satt.

Solskjær fikk spørsmål om Keanes uttalelse, og om det var så lett som Kane ville ha det til.

- Roy er ganske rett fram, er han ikke. Det å få Anthony (Martial) tilbake vil være et massivt løft for oss og vil hjelpe Marcus (Rashford) også. Jeg ser fram til de neste ukene vi har med angriperne. Du har typer som Kane og Lewandowski og våre spillere er annerledes spillertyper, men jeg liker de som kan score på en halvsjanse og han er en av de beste, men han er en Tottenham-spiller, sier Solskjær om Kane.

Frykter ikke rasisme

Rasisme ble også et tema på pressekonferansen, i kjølvannet av det som skjedde med de engelske landslagsspillerne i Bulgaria.

Partizan har allerede blitt straffet ved å spille for tomme tribuner på grunn av rasisme denne sesongen. Manager Savo Milosevic tror ikke det vil komme rasistiske ytringer mot United.

Solskjær har gått gjennom rutinene med spillerne sine og frykter ikke det vil bli en fiendtlig atmosfære i Beograd.

- Vi har snakket generelt om temaet, men Harry (Maguire) og Marcus som var i Bulgaria har sagt hva vi kan forvente i verste fall, sier Solskjær.

- Vi vil stole på at UEFA vil følge sin protokoll, det som skjedde i Sofia var kvalmt og noe jeg ikke ønsker å være en del av igjen. Vi er trygge på at det vil bli en positiv atmosfære i morgen. Hvis noe skjer, vil vi følge protokollen, sier Maguie.

Det er forøvrig ventet at Sir Alex Ferguson, som selvfølgelig var på tribunen da Manchester United møtte Liverpool, også vil være på plass i Beograd, som æresgjest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media