RULLER VIDERE: Ole Gunnar Solskjær tok nok en seier da Arsenal ble beseiret fredag kveld. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
RULLER VIDERE: Ole Gunnar Solskjær tok nok en seier da Arsenal ble beseiret fredag kveld. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

To kamper på fem dager for Solskjær

Solskjærs tette kampprogram: - FA-cupen bør prioriteres

Kommentatorer er samstemte i at FA-cupen er viktig med tanke på hans fremtid.

Ole Gunnar Solskjær skal prøve å slå ut rivalen Arsenal i FA-cupens fjerde runde. Sånn som det er nå, har Manchester United tre fronter å kjempe på. De er fortsatt med i Champions League, de skal kjempe om fjerdeplass i Premier League, og nå kommer altså et tøft oppgjør i FA-cupen.

Men de store klubbene står som vanlig overfor et tøft kampprogram. Solskjærs mannskap møter store utfordringer i alle de tre turneringene de fortsatt kjemper i. Øyvind Alsaker, Premier League-kommentator hos TV 2, er fast bestemt på at FA-cup-oppgjørene må prioriteres.

- Ja, det er en «no brainer» for meg. De er i flytsonen, og et FA-cup-trofé vil være en måte å oppfylle det tredje store trinnet i jobben som United-manager, sier Alsaker til Dagbladet.

Kommentatoren forklarer at trinn én var å skape entusiasme blant fansen, noe han har klart. Trinn to var å matche topplagene, noe han fikk vist i seieren mot Tottenham. Mens trinn tre er å vinne et trofé.

Samtidig som at United fremover spiller to kamper i uken, tror TV 2-kommentatoren at FA-cupen ikke kommer til å påføre spillerne noen særlig slitasje.

- Det blir jo mer kamper om de satser på FA-cupen og går videre, men ikke så mye mer. Jeg tror heller at videre avansement vil gi spillerne et mentalt løft, sier Alsaker.

Kan roteres

Ole Gunnar Solskjær sa på torsdagens pressekonferanse at det er gode muligheter for å rotere litt i laget. Spillere som Rashford og Pogba har spilt mye siden nordmannen tok over United.

United-manageren var ikke bekymret over kamprogrammet de står overfor, med to kamper i løpet av fem dager.

- Vi trenger egentlig ikke å prioritere noe når vi har så bred tropp. Selvfølgelig, det vil komme én eller to endringer, men jeg prioriterer ikke det ene oppgjøret over det andre. Man prioriterer alltid neste kamp, sa Solskjær på pressekonferansen på torsdag.

Sportskommentator i Dagbladet, Morten Pedersen, mener det er naturlig å gi spillerne litt hvile etterhvert. Likevel tror han ikke at en eventuell rotasjon vil bli et stort problem.

- Det er ikke synd på deg når du er manager i storklubbene. Bare se på den benken han kan stille med. Bare se på den benken Guardiola i Manchester City kan stille med, sier Pedersen.

Heller ikke Alsaker mener at det blir noe stort problem å rotere på laget.

- Jeg ser ikke for meg at Solskjær stiller med et B-lag, men spillere som Lukaku kan komme inn for Rashford for eksempel. Alexis Sanchéz er også en mulighet dersom han er spilleklar, mener Alsaker.

- Stemningen betyr mest

Det snakkes stadig om hvor gode muligheter Solskjær har for å få jobben på permanent basis. I utgangspunktet er han midlertidig trener for klubben frem til sommeren, men Pedersen mener FA-cupen styrker sjansene.

- Det er kanskje den eneste sjansen han har til å vinne noe. Jeg er overbevist om at han bør prøve å vinne FA-cupen.

Dagbladet-kommentatoren forteller videre at han ikke tror det er et trofé som er det eneste som betyr noe med tanke på fast ansettelse i United.

- Topp fire og FA-cup vil styrke sjansene hans, men jeg tror stemingen i klubben, på treningsfeltet og på tribunen blant fansen vil bety mest. Også hvor langt laget har kommet kvalitetsmessig. Vi kan ikke se oss blinde på resultat heller, mener Pedersen.

Alsaker er ganske samstemt i det Pedersen sier, og også han mener at FA-cupen ikke betyr alt for Solskjærs fremtid.

- Det vil være med på å løfte hans status. Det styrker hans kanditatur, men man må se på helheten. Om United kommer utenfor topp fire med ett poeng eller for eksempel kommer til Champions League-finalen og taper der, så vil det fortsatt være en god prestasjon, sier Alsaker.