-  Solskjærs tid er over

Englands fremste ekspert på Manchester United levner ikke Ole Gunnar Solskjær (32) store sjansene til å komme tilbake på toppnivå.

-  Han er ikke giftig lenger. For å være ærlig tror jeg Solskjærs tid er over, sier Stuart Matheson i Manchester Evening News til Dagbladet.

Han har fulgt United i en årrekke, og er den eneste journalisten som snakker jevnlig med sir Alex Ferguson.

Et femtevalg

Solskjær har siden september i fjor trent seg opp etter en kneoperasjon, og spilte sin hittil siste kamp for United i FA-cupfinalen mot Millwall i mai 2004. Selv håper Solskjær å gjøre comeback i oktober. Matheson tviler på om Solskjær vil være den samme spilleren som før han ble skadet.

-  Alderen taler også mot ham. Solskjær argumenterer med at skaden vil forlenge karrieren hans med to år, men jeg tror dessverre ikke han kan komme tilbake på samme nivå som før. Av spissene er han et femtevalg, sier Matheson - uten å svartmale situasjonen helt:

-  Ferguson vil være tålmodig med ham, for han har virkelig høye tanker om Ole. Solskjær er en fantastisk ambassadør for klubben og en ekte profesjonell. Ferguson har aldri hatt et eneste problem med ham. Derfor vil han støtte Solskjær så godt han kan.

Elsket av fansen

Det vil også United-fansen gjøre. Solskjærs mange viktige scoringer, lojalitet og jordnære væremåte har sikret ham evig legendestatus i klubben. Populariteten ble ikke mindre av at han som den første av dagens United-spillere, protesterte mot Malcolm Glazers oppkjøp av klubben. Forrige sesong sang fansen sangen hans under hver eneste kamp United spilte - uten at han spilte så mye som et minutt.

-  Fansen elsker ham over alt. Solskjær kommer til å få en fantastisk mottakelse når han gjør comeback. Om han ikke skulle være den samme spilleren, vil alle forstå. De glemmer aldri alle gledene han har gitt dem, sier Matheson.

Bare Roy Keane

Faktisk er det bare Roy Keane som kan måle seg med Solskjær i popularitet hos den harde kjernen blant fansen. Solskjær har til og med en egen banner på hjemmekampene.

-  Foruten Solskjær er det bare Eric Cantona som har det, sier Stuart Matheson til Dagbladet.

TOPPEN AV ALT: PÅ overtid har Ole Gunnar Solskjær avgjort Champions League-finalen i 1999 mot Bayern München i Barcelona. Det var United-heltens største øyeblikk på fotballbanen.