Solskjærs umulige oppgave

Å hoppe etter Wirkola er ingenting.

(Dagbladet.no): To ganger på tre uker har Storbritannias to ledende fotballaviser hevdet at Ole Gunnar Solskjær flytter fra Manchester United til Celtic i sommer.

De grønnstripetes behov for en ny angriper er åpenbar. For Henrik Larsson (33) gir seg i klubben til sommeren.

Den som overtar Henkes plass får det tøft. Ifølge Celtic-kaptein Paul Lambert klarer absolutt ingen å fylle hullet etter svensken.

Altså: Heller ikke 31-årige Solskjær.

- Du kan ikke erstatte Henrik. Den som kommer inn må være sterk mentalt, fordi kravet er å vinne fotballkamper hver eneste uke. Og du kan ikke fortelle folk at du må score 40 mål.

Snitt på 0,77 mål

Larsson er unik. 171 mål på 220 ligakamper er tall som vil stå lenge i Glasgow.

Til sammenlikning har Solskjær 82 nettkjenninger på 213 matcher for United.

- Jeg leste det Henrik sa i helga, at den nye karen bare må være seg selv, uansett hvem det er. Men du kan ikke legge et så stort press på noen som kommer. Og jeg tror ikke du finner noen som scorer like mye, sier Lambert.

Så er det langt fra sikkert at Solskjær i det hele tatt er aktuell for laget fra Celtic Park.

- Bare tull, sier rådgiver Jim Solbakken til Dagbladet.no.

Brasilianere på prøve

I tillegg er det ikke bare kristiansunderen som blir koblet til de skotske ligamestrene. Dortmunds-spiss Marcio Amoroso er for tida på ei ukes prøvespill hos manager Martin O'Neill.

Og verdensmester Rivaldo står trolig mellom Bolton og skottene når han velger seg en ny klubb i sommer.

- Jeg vet ikke om Rivaldo kommer, men hvis han kommer får han en stor klubb å spille for. Jeg kan forsikre det, sier Celtic-kapteinen.

MOT SKOTTENE:</B> Ole Gunnar Solskjær mot Celtic og Alan Thompson i treningskamp i fjor. Nå kobles han til klubben som Larsson-erstatter.