Solskjærs unggutter raknet fullstendig

Etter en god Manchester United-start tok Astana kommandoen. Solskjær unggutter gikk på et tap.

STILTE MED UNGT LAG: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
STILTE MED UNGT LAG: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Astana - Manchester United 2-1 (0-1)

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er allerede videre i Europa League. Derfor sendte nordmannen et veldig ungt mannskap på gressmatta mot Astana i Kasakhstan.

Med unntak av Luke Shaw (24), Axel Tuanzebe (22), Lee Grant (36) og Jesse Lingard (26), var det bare tenåringer med på den lange Europa League-reisen.

Ifølge statistikktjenesten Opta var Uniteds gjennomsnittsalder, drøye 22 år, den yngste klubben noen gang har hatt i en europeisk turnering (ekskludert kvalifisering), skriver NTB.

Drømmestart

Det så umiddelbart ikke til å være noe problem for rødtrøyene. Laget dominerte totalt den første halvtimen, og fikk også belønning da Jesse Lingard sendte laget i ledelsen etter ti minutter med et godt plassert skudd.

Astana sleit med å henge med i svingene, og det så ut til å bli en god opplevelse for det purunge Manchester-laget, hvor nesten samtlige spillere hadde høyere draktnummer enn alder.

TREDEMØLLE: Vanja Rolandsgårdens egen fotballøvelse, der hun bruker tredemølle, hylles over hele verden. Video: Vanja Rolandsgården Vis mer

Snudde

United hadde et gyllent utgangspunkt til den andre omgangen, og i lite sekund så det ut som det Tahith Chong skulle avgjøre oppgjøret.

55 minutter var spilt da Shaw kom seg inn i boksen og la et perfekt innlegg til 19-åringen. Han sto på blank kasse, men på utrolig vis greide han å Chonglere ballen over mål fra fem meter.

STYGG BOM: For Tahith Chong. Foto: NTB Scanpix
STYGG BOM: For Tahith Chong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert. For i det neste angrepet utliknet Dmitrij Sjomko for Astana, og sju minutter seinere var Bernard uheldig og sendte ballen i eget nett.

Det raknet fullstendig for United-laget, som så ut til å ha så god kontroll. Men Solskjærs menn greide å krige seg inn igjen i oppgjøret det siste kvarteret. Greenwood hadde en gigantsjanse som Astana-keeperen slo mesterlig unna.

Alt i alt må det sies å være en godkjent kamp for laget, og United har allerede gjort jobben i Europa League.

- Prestasjonen var veldig god. I perioder var vi glimrende, og i små perioder lot vi dem presse oss tilbake. Det ble avgjørende til slutt. Det var en periode på ti minutter der du kunne se dem (Astana) vokse inn i kampen, sa Solskjær i et intervju publisert på Uniteds Twitter-konto etter tapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer