MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær under sin første pressekonferanse som midlertidig manager i Manchester United fredag.
Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær under sin første pressekonferanse som midlertidig manager i Manchester United fredag. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpixVis mer

Solskjærs første pressekonferanse

Solskjærs utspill fikk salen til å bryte ut i latter

Ole Gunnar Solskjær kjenner benken på Old Trafford godt. Det skal han bruke til sin fordel i arbeidet med spillerne.

MANCHESTER/OSLO: Ole Gunnar Solskjær holdt sin første pressekonferanse som Manchester United-manager fredag morgen. I et fullpakket presserom fikk Solskjær møte pressen for første gang siden han fikk den midlertidige trenerjobben.

Solskjær fortalte at han aldri var i tvil om å ta jobben da forespørselen kom fra Manchester.

- Nei, selvfølgelig ikke. Jeg trengte ikke tenke på det da jeg ble signert som spiller. Dette er en enda større ære og et privilegie å hjelpe klubben noen måneder. Det er fantastisk å være tilbake, sier Solskjær.

Allerede etter Solskjærs første møte med spillerne og etter en treningsøkt med gjengen meldte deler av britisk presse at Solskjærs inntreden hadde snudd stemningen på treningsfeltet.

Solskjær roser også spillerne etter sitt første møte med troppen.

- De er fotballspillere. De er glade, de er i godt humør. De har vært fantastiske, sier nordmannen.

FØR SESONGSTART 2018: 29. februar 2018 møtte Dagbladet Ole Gunnar Solskjær for å snakke om hvordan han ønsket at Molde skulle spille i 2018. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Alle vil få sjansen

United møter Solskjærs tidligere arbeidsgiver Cardiff på bortebane i morgen kl. 18. 30 norsk tid, og etter det venter et tøft juleprogram med ytterligere tre kamper til rett over nyåret. 45-åringen lover at alle spillerne i troppen kommer til å få sine muligheter til å vise seg fram.

- Det er så mange kamper de neste 10-15 dagene, så det handler om å velge et lag som du tror får resultater. Du trenger resultater, men alle spillerne må vite at de kan få en sjanse.

TRENINGSFELTET: På Uniteds treningsområde i Carrington ble pressekonferansen holdt. Foto: Christian Monge Hugsted/Dagbladet
TRENINGSFELTET: På Uniteds treningsområde i Carrington ble pressekonferansen holdt. Foto: Christian Monge Hugsted/Dagbladet Vis mer

- Ingen har vært mer på benken enn meg

Den viktigste oppgaven mener nordmannen selv er å få innprentet sine tanker og idéer til spillerne, samtidig som han hjelper dem å utvikle seg.

- Jeg vil få mine prinsipper til gutta. Jobbe sammen og ta resultatene seinere. Jeg kommer ikke til å sette noe mål nå. Du må ta kamp etter kamp i starten, fortsetter Solskjær.

Ikke overraskende kom den utlånte Molde-treneren inn på sin gamle sjef, Sir Alex Ferguson da han snakket om hvordan han ønsket å behandle spillerne og hva det hadde å si at han bare er der på midlertidig basis.

- Jobben min er å hjelpe spillerne, å få dem til å gripe sjansen nå, for alle vil være en del av Manchester United. Og jeg kommer også til å være her. Hjelpe dem selvfølgelig, og laget. Det handler om man-management. Jeg hadde den beste manageren. Som spiller og trener å lære hvordan han behandler og behandlet folk.

- Det handler om kommunikasjon. Selvfølgelig kommer jeg til å sette meg ned og snakke med de som ikke spiller, hva jeg forventer av dem. For når du er i Man United er det mange krav, en av dem å være lagspiller og jeg tror ikke noen har vært på benken mer enn meg, så det er alltid mitt comeback til spillere, sa Solskjær til latter fra den samlede pressen.

- Du vet aldri når du kommer på og kan ha en innvirkning. Ta sjansen når du får den og alle vil få sjansen, fortsatte nordmannen.

- Har lært mye

Sir Alex Ferguson sies å ha hatt en finger med i spillet da Solskjær og Fergusons tidligere assistent Mike Phelan nå fikk den midlertidige jobben med å rette på skuta. Solskjær var full av lovord om gamlesjefen.

- Ferguson har påvirket meg på alt. Slik han behandlet folk, slik han var som manager i klubben. Hvordan han holdt 25 internasjonale spillere glade og sultne og ville forbedre seg, men også støtteapparatet rundt seg. Han har vært mentoren min. Jeg forstod ikke tidlig at han ville bli det, men helt siden skaden min i 2003 tok jeg notater av hva han gjorde i forskjellige situasjoner. Jeg har allerede vært i kontakt med han, for det er ingen som er bedre å få råd av, forteller Solskjær.

På spørsmål om Solskjærs svake resultater da han jobbet som Cardiff-manager sier nordmannen at han har blitt en bedre manager av nedturen i Wales og har skaffet seg mer rutinge.

- Jeg har hatt 400 kamper som manager nå. Jeg har lært mye. Jeg har reflekert over det. Jeg har gjort feil, men hvis du ikke gjør feil vil du ikke lære.

- Det handler om å få alle til å bli best, snakke med dem, på trening, få filosofien fram. Uansett hvilket lag eller spillere du trener, vil de ha et bilde av hvordan du vil spille. Dette er kvalitetsspillere, så det vil bli lettere. De spiller uten redsel, vi er Manchester United. Gå ut og vis dere frem. Ta sjanser, sier Solskjær.

Ønsker jobben

Solskjær fikk naturlig nok også spørsmål om hva som skjer med klubben etter at hans midlertidige jobb er ferdig.

- Når du har blitt signert for seks måneder er du glad for å kunne hjelpe. Jeg vil gjøre så godt jeg kan og ta klubben framover så godt jeg kan. De kommer til å gå gjennom en prosess de neste seks månedene.

Solskjær bekrefter at han kommer til å være involvert i prosessen Manchester United skal gjennom i valget av en ny permanent manager.

- Jeg vil ha en input, sier Solskjær som også innrømte at han gjerne kan tenke seg å ta jobben også permanent.

- Det finnes så mange managere som ville elsket å bli manager for Manchester United og jeg er en av dem, sier Solskjær.

45-åringen la til at han ikke hadde snakket med ledelsen av klubben om en permanent jobb.