Ole Gunnar Solskjær varsler endringer

Solskjærs varsko: - Vil bli tatt noen tøffe avgjørelser

Ole Gunnar Solskjær sier at endringer må til hvis de skal matche nivået til Liverpool og Manchester City.

ADVARER: Den anerkjente fotballjournalisten- og eksperten Guillem Balague mener Manchester United-fansen må smøre seg med tålmodighet - i lang tid i prosjekt Ole Gunnar Solskjær. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse
  • Se Man United - West Ham på TV 2 Sport Premium i kveld klokka 18.30.

Ole Gunnar Solskjær fikk en strålende start som United-manager, men i det siste har formen vært nedadgående, og nå står de røde djevlene med fire tap på de siste fem kampene.

Før kampen mot West Ham ligger de på sjetteplass fire poeng bak Tottenham, som innehar den viktige fjerdeplassen.

På gårsdagens pressekonferanse var Solskjær åpen om at United er et stykke unna tittelfavorittene, Liverpool og Manchester City, og at klubben er nødt til å ta noen grep for å minske forspranget.

- Vi trenger spillere som er i stand til å ta oss videre. Det blir «survival of the fittest», eller «survival of the best». Så nødeløse må vi være, sa Solskjær på gårsdagens pressekonferanse, sitert av blant annet BBC.

- Barcelona setter standarden

Manchester United tapte 1-0 mot Barcelona på onsdag, og den norske United-bossen mener nederlaget viser hva som må til hvis de skal matche de aller beste.

- Vi spilte mot et Barcelona-lag som setter standarden i europeisk fotball. Vi tror på ingen måte at det kommer til å bli lett og det vil bli tatt noen tøffe avgjørelser av meg, Mick (Phelan) og klubben, sa Solskjær.

- Du vil se spillere som står fram og sier: «Jeg vil være en del av dette». Du så det her forleden i Fred og Scott (McTominay). De tok ansvar. Det er det vi forventer hos alle spillerne, fortsatte nordmannen.

Saken fortsetter under videoen.

TILBAKEBLIKK: Solskjær har ikke mistet troa på avansement i Champions League etter tapet mot Barcelona, og benyttet anledningen til å minne pressen på at det har skjedd mirakler i den spanske storbyen tidligere. Video: Fredrik N. Filtvedt/ Dagbladet TV Vis mer

Adresserte Pogba-rykter

Når det nå nærmer seg sesongslutt, har skriverier rundt kontraktsforhandlinger og overganger økt betraktelig.

Forrige uke siterte Dagbladet britiske medier, deriblant Sky News og BBC, på at seks etablerte nøkkelspillere kan komme til å si farvel til sommeren.

Blant dem Alexis Sanchez, Juan Mata og Ander Herrera, der sistnevnte er på utgående kontrakt og skal være i samtaler med Paris Saint-Germain.

I det siste har også stjernespiller Paul Pogba blitt ryktet til Real Madrid, noe Solskjær også adresserte under pressekonferansen.

Da ble han spurt om han tror det foregår en kampanje hos hovedstadsklubben for å få franskmannen under Zinedine Zidanes vinger.

- Det er mulig at det er en kampanje. Det kan være pressen. Du vet aldri, men Paul har alltid vært positiv når jeg har snakket med han. Jeg merker ingen forskjell når vi snakker sammen. Han gir alltid sitt beste, sa Solskjær.

- Smertefullt

Dagbladet snakket med Guillem Balague etter tapet mot Barcelona, og den anerkjente fotballleksperten spår at United-fansen må belage seg på «smertefull periode» før man får se United på det nivået de skal være.

- Han vet bedre enn noen andre hva som trengs. De har elleve gode spillere, men de trenger tre-fire spillere som kan forsterke elleveren, spillere som er sultne, som utvikler seg, og som passer United og det Solskjær ønsker å gjøre, sier Balague til Dagbladet, og legger til:

- Det tror jeg du får se om ett og et halvt år, men jeg er spent på om alle er tålmodige nok. Jeg håper de er det, for vi har ikke fått se et Solskjær-lag ennå.

Balague mener Solskjær er rett mann for Manchester United. Hør hvorfor i videoen øverst i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer