Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

Solskjærs verste tre poeng: - Det er forferdelig, sånn er det bare

Likte ikke eliteseriestarten like godt som han burde.

SMILTE LIKEVEL: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær etter at dommer Tom Harald Hagen har blåst av eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Molde på Kristiansund Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SMILTE LIKEVEL: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær etter at dommer Tom Harald Hagen har blåst av eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Molde på Kristiansund Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

KRISTIANSUND (Dagbladet): Kristiansund - Molde 0-1.

Han var forberedt på forhånd, men det ble likevel ikke noe lettere for Ole Gunnar Solskjær å serieåpne mot hjembyen Kristiansund.

Fredrik Brustads scoring var nok til å sikre de tre poengene, tre poeng Solskjær noterer, men ikke nødvendigvis jubler så voldsomt over.

- Det er forferdelig, sånn er det nå bare. Jeg hadde ikke gledet meg til denne kampen her. Men jeg måtte hit og ta tre poeng, det er jobben min. Guttene gjorde den jobben, sier Molde-treneren til Dagbladet.

- Vi har tre poeng og gutta er i kjempehumør på reise hjem. Vi kommer til onsdagen nå med selvtillit mot Lillestrøm. Prestasjonen i seg selv er ikke så viktig nå, nå handler det om å bygge momentum, sier Solskjær.

Kvaliteten forsvant

Prestasjon ble det vanskelig med, for det blåste og regnet og var rett og slett ganske ille i Kristiansund i kveld. Det ble en kamp mellom våte menn.

- Kvaliteten forsvant, dessverre. Men sånn er det her. Sånn sett var det ikke noen toppkamp, men spenninga, intensiteten, duellene var som de skal være i en åpningskamp, sier Ole Gunnar Solskjær.

Fredrik Brustad satte inn vinnermålet med en perfekt heading, etter et like perfekt innlegg fra Bjørn Bergmann Sigurdarsson.

Ypperste klasse

Sistnevnte islending har blitt skrytt opp i vestlandsskyene av Molde-sjefen og medspillerne, og i glimt viste i kveld også hva han kan levere.

- I perioder var han like god, selv om han ble sliten mot slutten. Men det er fantastisk når han tar ned ballen og spiller den fram - forspillet til Fredrik (Brustad) før scoringen er av ypperste, ypperste klasse, oppsummerer Solskjær.

- Hva med KBK, holder det til å overleve i eliteserien?

- Jeg syns de viser nok. På hjemmebane kommer de til å ta mange poeng. De presser oss bakover mot slutten og skaper sjanser, uten at vi skaper så veldig mye. Jeg tror det kommer til å gå veien. De gjør en del enkle feil i starten, men det kvitter de seg fort med. KBK kommer til å gjøre det bra, sier Molde-treneren til Dagbladet.