Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærshistorien

Ole Gunnar Solskjær innledet året med en trist forestilling mot et amatørlag. Nå husker vi ikke engang navnet på FA-cupmotstanderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Se de tolv kandidatene og gi din stemme her.

Ole Gunnar Solskjær fikk en time som kaptein på Pirelli Stadium 7. januar 2006. Det var hans første A-kamp fra start på nesten to år. United spilte 0- 0 mot et eller annet amatørlag i FA-cupen, i arkivet står det Burton Albion, og det var lite som da tydet på at Solskjær et knapt år seinere skulle bli en selvskreven kandidat til Folkets Idrettspris 2006.

Vi så jo bare det han gjorde på banen. Etter all skademotgangen var det godt å se ham spille igjen, men ærlig talt: Det liknet ikke særlig mye på den gamle Ole.

Det vi ikke så, var arbeidet han la ned i styrkerommet og på treningsfeltet for å komme tilbake.

Endelig mål igjen

Forsesongen med Manchester United bar imidlertid bud om noe stort.

For mens flere av klubbens største stjerner fortsatt var i hvilemodus etter VM, var en heltent og målsulten Ole Gunnar Solskjær plutselig en av de aller mest sentrale for Sir Alex Ferguson i oppkjøringa.

I august tok Åge Hareide ham ut til troppen mot Brasil på bakgrunn av treningskamper - og han spilte 45 gode minutter i sin første landskamp på flere år.

KOM TILBAKE: Åtte mål på fjorten kamper. Det er status for sesongen som for Ole Gunnar Solskjærs del startet i januar mot et anonymt amatørlag. Etter 1073 dagers venting var endelig Solskjær i gang igjen med scoringa i august mot Charlton. Foto: Scanpix
KOM TILBAKE: Åtte mål på fjorten kamper. Det er status for sesongen som for Ole Gunnar Solskjærs del startet i januar mot et anonymt amatørlag. Etter 1073 dagers venting var endelig Solskjær i gang igjen med scoringa i august mot Charlton. Foto: Scanpix Vis mer

Så, uka seinere, skjedde det som for alvor markerte Solskjærs comeback: Scoringa mot Charlton i andre serierunde.

Åtte minutter før slutt kom han inn, og hadde en gedigen sjanse til å score kort tid etter. Men Charlton-keeper Scott Carson ødela.

Noen minutter seinere slo Louis Saha en ball som gikk tvers igjennom feltet. Ballen landet ved føttene på en United-spiller, som styrte den tilbake i det tomme målet. United-spilleren var Ole Gunnar Solskjær. 1073 dagers venting på en offisiell førstelagsscoring var over.

Et fenomen

Det som videre skjedde var enda mer forbløffende.

For Solskjær ble plutselig et helt reelt alternativ for Sir Alex Ferguson - og fikk spilletid i alle turneringer, til vanvittig begeistring fra United-fansen. Men comebacket passet også Åge Hareide svært godt. Med to mål mot Ungarn i Budapest spilte Ole Gunnar Solskjær en av sine beste landskamper noensinne.

Før han ble skadet på baksida av låret 1. november rakk han å score åtte ganger for klubb- og landslag - på 14 kamper.

Kontrakten hans med Manchester United varer til sommeren 2008. Den påstartede trenerutdanninga har han lagt på is, nå vil han bare spille. Som han har gjort for klubben sin i 10 år. Det gjelder å nyte det nå, for et fenomen som Solskjær får neppe norsk fotball oppleve igjen.

image: Solskjærshistorien

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!