Sølte bort poengene

Pipekonsert mot LSK på Åråsen.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no) Lillestrøm - Odd 1-1.

Lillestrøm var i angrepsposisjon etter poengdeling i Fredrikstad i forrige uke. I løpet av uka hadde trener Tom Nordlie forsvart seg selv og sitt lag fra kritikken han mener mangler faglig fundament, og på banen ville spillerne la ballen snakke for seg.

De klarte det i én omgang.

LSK åpnet sterkt

I de første ti minuttene av første omgang feide de regelrett over jumbolaget fra Skien, og hadde vane tro en rekke store sjanser fra dødballer. Men på den sleipe banen klarte de ikke å komme til særlig store sjanser.

Etter 20 minutter fikk vertene likevel lønn for strevet.

Simen Brenne kom seg fri på venstre side inne i sekstenmeteren, og slo et smart innlegg. Ballen gikk over den første lille klynga, men på bakerste kom Espen Søgård flyende inn og headet hjemmelaget i en fortjent ledelse.

- Det målet var tatt ut av læreboka, mente Nordlie.

ÅPNET STERKT: Det så lyst ut da Espen Søgård sendte hjemmelaget i ledelsen, men Lillestrøm rotet bort seieren mot Odd. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
ÅPNET STERKT: Det så lyst ut da Espen Søgård sendte hjemmelaget i ledelsen, men Lillestrøm rotet bort seieren mot Odd. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Det sleipe underlaget må nok ta en stor del av skylda for at kvaliteten etter dette falt ganske kraftig. Begge lag slet med passningsspillet, og det hjalp ikke hjemmelaget heller at de måtte bytte ut en skadet Magnus Myklebust etter halvspilt omgang.

Lagene hadde en svær sjanse hver helt på tampen av omgangen, og Olivier Occean ergrer seg nok grønn over at han ikke satte sjansen da han var alene med keeper.

Byttet inn - og ut igjen 

For Odd startet andre omgang mer offensivt, og fikk straffe etter 51 minutter. Men Heinz Müller reddet Espen Ruuds straffe mesterlig med et kjempesprang til sin venstre.

Stefan Bärlin brant også en stor sjanse etter en time, da han skjøt direkte på et bra overlegg fra Morten Fevang.

Lillestrøm virket kjempet i kne, og overtaket fra de første 45 minuttene var helt borte. Gjestene malte på, og hadde en rekke halvsjanser uten å få uttelling. LSK skapte nærmest ingenting, noe som resulterte i at innbytter Arild Sundgot ble byttet ut igjen.

Til slutt fikk også Odd betalt. Jan Tore Amundsen fikk to sjanser mot Müller, og misset på begge. Men Espen Ruud fikk rettet opp straffemissen, og satte ballen i mål. 

- Det var bra at han fikk den oppreisinga, mente Odd-trener Gaute Larsen, og kollega Arne Sandstø understreket at Ruud vil fortsette å ta straffene.

Sølte bort poengene

Massiv pipekonsert 

Lillestrøm våknet til liv etter utlikningen, men kom ikke nærmere mål enn Brennes suser fra trang vinkel på kanten. Den største sjansen fikk gjestenes Bruer Hansen, som tråklet seg igjennom forsvaret. Men Heinz Müller fikk akkurat slått unna.

Dermed tapte Lillestrøm to viktige poeng i kampen om seriegullet, etter å ha gitt fra seg overtaket fra første omgang, og forlot banen til massiv pipekonsert.

- I kampen om gullet har vi ikke råd til å tape sånne poeng, sa en frustrert Espen Søgård etter kampen.

Odd på sin side fikk en fortjent vitaminsprøyte i kampen om ovelevelse fra årets Tippeliga. Arne Sandstø var skuffet over at de ikke klarte å omsette flere sjanser, men ser lyst på framtida.

- Fortsetter vi sånn tar vi garantert flere poeng. At keeperen deres var banen beste sier alt.

STRAFFEBOM: Espen Ruud var på vei til å bli syndebukk etter denne straffemissen, men han rettet opp alt med utlikningen like før full tid.