Sølv-Alsgaard vil ha gull

RAMSAU (Dagbladet :på nettet):Thomas Alsgaard (28) er veldig fornøyd med dagens sølvmedalje, til tross for at han ikke hadde noen superdag i dag. Det vil han ha i den kommende jaktstarten. Da skal Thomas ta sin første individuelle gullmedalje i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så langt i sin karriere har Alsgaard aldri klatret til topps på pallen i VM - individuelt. Målet for sesongen har vært å endre dette faktum.

- Jeg har gode sjanser på mine tre kommende konkurranser. Spesielt på jaktstarten, hvor jeg har mulighet til å få min første individuelle gullmedalje, forteller Alsgaard.

Så dårlig ut

Etter 10 kilometer så det dårlig ut for Alsgaard i dag. Nordmannen lå på niendeplass, og følte seg ikke bra.

- Jeg var bekymret etter 7-8 kilometer, men etterhvert hørte jeg at jeg tok sekunder på Bjørn. Det var inspirerende, forteller Alsgaard. Spesielt er han fornøyd med sisterunden sin.

- Etter 20 kilometer begynte jeg å øyne håp, og sisterunden var helt utrolig, melder sølvgutten.

Gøy å slå Bjørn

At Alsgaard klarte å danke ut sin landsmann Dæhlie gjorde heller ikke dagen noe dårligere:

- Det er alltid gøy å se Bjørn. Spesielt nå når jeg lå så langt bak ham i starten, smiler nabo Thomas.

Slitt fælt

Alsgaard er veldig glad for at han har klart å komme i form til VM. Gjennom hele sesongen har skiløperen slitt fælt. Først under NM begynte formen å komme, og Alsgaard slo nabo Bjørn Dæhlie i jaktstarten.

- Jeg jobbet hardt i jula og i januar og følte at den gode formen var på vei. Så har det gått bedre og bedre dag for dag. Nå er jeg veldig fornøyd. Jeg er veldig, veldig glad for sølvet, smiler Thomas.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer