Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sølv-Bjørndalen om framtida: - Alderen er ingen begrensning

Hinter om ny OL-satsing.

BANKET NORDMENNENE - IGHEN: Franske Martin Fourcade blir gratulert av sølvvinner Ole Einar Bjørndalen (t.v) og bronsevinner Emil Hegle Svendsen etter VM-gullet på jaktstarten i Holmenkollen i dag.
BANKET NORDMENNENE - IGHEN: Franske Martin Fourcade blir gratulert av sølvvinner Ole Einar Bjørndalen (t.v) og bronsevinner Emil Hegle Svendsen etter VM-gullet på jaktstarten i Holmenkollen i dag. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Så gjorde han det igjen: Ole Einar Bjørndalen (42) radet opp nok en VM-medalje, og dagens sølv - bak VM-kongen Martin Fourcade - blir av veteranen rangert som en enda sterkere prestasjon enn sølvet på sprinten i går.

Selv om franske Fourcade skapte ørlite spennening med sine to bom på siste stående skyting, så viste han seg utilnærmelig og vant sitt tredje gull av tre mulige i Holmenkollen.

For Bjørndalen smaker sølvmedaljene like fullt som gull, og han legger ikke skjul på gleden over sin 42. VM-medalje, i en alder av 42 år.

- Kunne endt utenfor pallen - Det er nice. Det er et rundt og fint tall. Det var et veldig bra løp for min del, så jeg er veldig fornøyd. Jeg følte meg sterk hele løpet. Samtidig kunne det like gjerne endt utenfor pallen i dag, for jeg hadde flaks med at de andre også bommet på siste stående, sier han til Dagbladet.

Han har 19 VM-gull på cv-en, og har vunnet medaljer i mesterskap siden 1997. De to VM-sølvene her i Kollen mener han er noe av det beste han har prestert i karrieren:

- Ja, dette er et av mine aller største mesterskap, spesielt med tanke på hvordan det har gått de siste åra. Sotsji (2014) var fantastisk med to OL-gull, men i forhold til forberedelser så er dette noe av det beste jeg har gjort, sier Bjørndalen til Dagbladet.

- Skulle ikke ha «hammeren» Emil Hegle Svendsen gikk seg opp fra 17. plass på sprinten til en sterk VM-bronse, etter en duell med Johannes Thingnes Bø. Duoen gikk hardt på sisterunden, i håp om at Bjørndalen skulle «få det» og sprekke. Men 42-åringen holdt farta opp, og økte faktisk avstanden til gutta bak.

- Du kan aldri være helt sikker, for du vet aldri  når du får «hammeren», men i dag hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke skulle ha noen hammer på sisterunden, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

- Du vinner medaljer som 42-åring. Hvor lenge tror du det er fysiologisk mulig å vinne medaljer?

- Jeg vet ikke. Har ingen anelse.

- Er det det som er spennende å utforske?

- Jeg føler meg sprek nå, så i dag er alderen ingen begrensning.

- Nå som du viser at du ennå er blant de aller beste i verden, så må du vel få lyst på et nytt OL. Det er bare to år igjen til Pyeong Chang?

BEST - ETTER FOURCADE: Martin Fourcade (foran) vant sitt tredje strake VM-gull i Holmenkollen, mens Ole Einar Bjørndalen (bak) har to sølv på to starter.
BEST - ETTER FOURCADE: Martin Fourcade (foran) vant sitt tredje strake VM-gull i Holmenkollen, mens Ole Einar Bjørndalen (bak) har to sølv på to starter. Vis mer

- Nå har jeg 100 prosent fokus på dette mesterskapet. Det er tre løp igjen, og jeg fokuserer maks på det. Å gå på hjemmebane er bare helt ubeskrivelig, sier han.

- Alternativene er verre Veteranen sa han skulle fortsette etter OL i Sotsji. De to gullmedaljene der (sprint og mix-stafett) fikk han til å fortsette i to år til, og nå som han fortsatt leverer medaljer, så er det ingen grunn for legenden til å legge bort børsa og skia etter dette mesterskapet heller.

Skiskyting er livet til Bjørndalen, og så lenge han henger med, så ser han trolig liten grunn til å gi opp dette livet.

- Alternativet er mye verre. Jeg elsker dette livet, sier Ole Einar Bjørndalen.

Muligheten for å vinne individuelt gull i Holmenkollen tror han derimot blir tøff. Til det er en franskmann i øyeblikket alt for suveren. Martin Fourcade vant som han ville, for tredje gang i dette mesterskapet - og han har allerede tangert sitt beste VM, fra Ruhpolding i 2012, da han også vant tre gullmedaljer.

- Han kan vinne alt Nå utelukker ikke Bjørndalen av franskmannen vinner rubbel og bit i Holmenkollen.

- Fourcade er så sterk nå at han kan gjøre som han vil. Han er råsterkt og kan vinne alle løpene her, sier Ole Einar Bjørndalen - mens Martin Fourcade later som han spiller fiolin ved siden av. Ordene falt tydeligvis i smak hos franskmannen...

- Men vi andre skal fighte mot han, selv om det er helt naturlig at han vinner. Han har dominert sporten i flere år nå, sier Bjørndalen.

• Tross en ny imponerende seier, så viste Fourcade viste han med tre bom på den siste serien at han også han kan ryke på en smell. Det må være en liten oppmuntring for konkurrentene før de neste løpene.