- Sølv er bra, når jeg får det litt på avstand

- VM har vært over all forventning.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Lørdag kveld fikk de norske skiskyttergutta sølvmedaljen for stafetten under en premieutdeling i Joensuu sentrum, et drøyt kvarter unna skiskytterstadion i Kontiolahti.

Med unntak av Ole Einar Bjørndalen, så var de norske gutta svært skuffet over at målsettingen om gull ikke ble innfridd.

Men utover kvelden kom det et lite stemningsskifte i den norske leiren. Når sølvmedaljen hang rundt halsen, så var det mer tilfredshet å spore.

- Kunne blitt stang ut - Det er ikke noe moro å se andre få noe du selv gjerne ville hatt, for vi ville så gjerne ha den gullmedaljen. Det var derfor jeg var så skuffet etter løpet. Men nå har det sunket litt mer inn, og jeg ser at ting kunne blitt stang ut, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet etter premieutdelingen.

Han tenkte da på at Norges ankermann Emil Hegle Svendsen gikk ut på sin etappe samtidig som Tsjekkias Ondrej Moravec (30) — som tok bronsen på normalprogrammet var Hegle Svendsen vant sølv på fredag.

- Moravec ble nummer fem. Han er ingen dårlig skiskytter, så det viser at sølv er bra. Vi kunne stått uten medalje om det hadde gått litt dårligere, sier Johannes Thingnes Bø.

Glad for sølv Og da har han ikke engang nevnt Russland, som kom på fjerde. De ville vært en klar gullkandidat om ikke startmannen Evgenij Garanisjev hadde havnet i strafferunden.

- Betyr det at sølvmedaljen betyr litt mer nå enn rett etter løpet?

- Ja, det gjør det, hehe.

- Du har gått tre seniorstafetter for Norge i mesterskap, og vi har ikke vunnet noen av dem?

SØLV-SELFIE: Ole Einar Bjørndalen sørger for at stafettgutta får et felles minne fra turen opp på pallen da de fikk sølvmedaljene sine lørdag kveld.
SØLV-SELFIE: Ole Einar Bjørndalen sørger for at stafettgutta får et felles minne fra turen opp på pallen da de fikk sølvmedaljene sine lørdag kveld. Vis mer

- Nei, vi har ikke det. Men det tok litt tid før vi vant verdenscupstafetter med meg på laget også, men det snudde etter cirka tre stafetter, så nå ser jeg bare framover mot nye, sier han.

Johannes Thingnes Bø tror at den samme kvartetten vil utgjøre stafettlaget under VM i Holmenkollen neste år. Da skal gutta ta gullet de ble snytt for av Tyskland i år.

Gull, sølv og bronse VM-debutanten har sanket gull (sprinten), sølv (stafetten) og bronse (mixed-stafett) i sitt første verdensmesterskap. Og er godt fornøyd med utbyttet før søndagens avsluttende fellesstart.

- Det er veldig, veldig bra. Jeg håpet jo på gull i VM, men det hadde jeg trodd skulle komme på den ene eller begge stafettene. At jeg skulle klare det individuelt hadde jeg ikke helt tro på, for det er såpass vanskelig å få ut makspotensialet, sier Johannes Thingnes Bø.

- Jeg står her med tre medaljer i mitt første VM, og det er over all forventning.