Sølv godt som gull

Utforsølvet var Kjetil André Aamodts hans 12. VM-medalje og beste utforresultatet i VM-sammenheng.

- Denne sølvmedaljen er det beste jeg noensinne har prestert i utfor i VM-sammenheng, så det er klart jeg er lykkelig over å stå på seierspallen i dag. Jeg vil vel si det slik at med de feilene jeg gjorde i det tekniske partiet, så ville det vært bittert å bli slått med noen hundredeler. Men i og med at det var et halvt sekund opp til Michael Walchhofer, føler jeg ikke at jeg mistet noen gullmedalje, sa Kjetil André Aamodt etter lørdagens utfor.

Han hadde de beste og raskeste skiene og var best på flere av mellomtidene øverst i løypa, men et par feil i midtpartiet gjorde at han var sjanseløs mot den østerrikske verdensmesteren Michael Walchhofer.

- Da jeg kom til mål var jeg overrasket over tiden min, men jeg var ikke sikker på at det skulle holde til medalje. Fortsatt sto jo Hermann Maier og Lasse Kjus igjen i startboksen, og man kan aldri være sikker før de har kjørt, sa Aamodt. Men verken Maier eller Kjus utgjorde noen trussel lørdag. De kjørte under pari begge to.

Usikker

Kjetil vant sin 12. VM-medalje så langt i karrieren. Det betyr at han troner alene på toppen av medaljelisten. Den plassen delte han med Marc Girardelli og Lasse Kjus før lørdagens VM-utfor.

- Det er alltid fint å slå rekorder, men det er vel ikke det jeg tenker mest på, sa Aamodt på den internasjonale pressekonferansen.

- Før rennet i dag var jeg usikker. Det kom av at jeg kjørte ut på treningen fredag, og det var på håret at det samme skjedde i rennet i dag. Ut av S-svingen i det tekniske partiet kjørte jeg som ei kråke og mistet mye fart, så jeg må vel si at sølvet var bedre enn ventet i dag, sa Aamodt.

Sykdommen Aamodt slet med tidligere i uken gjorde ham også litt usikker, og 31-åringen innrømmet at han har følt at han har falt litt mellom to stoler etter fallet i Bormio i romjula.

- Men i dag følte jeg meg bra, og skiene servicemannen valgte for meg var helt topp. Han skal ha mye av æren for denne medaljen, sa Aamodt.

Små marginer

Nå står han med sølv, bronse og 5. plass etter de tre første disiplinene i årets VM. Alene har Aamodt oppfylt halvparten av målsetningen når det gjelder antall VM-medaljer i det norske herrelaget.

- Bode Miller slo meg med 18 hundredeler i super G og 13 i kombinasjonen. Han sto da med ett gull og ett sølv, mens jeg bare hadde sikret meg en bronsemedalje. Det viser at det er små marginer som skiller, og derfor priser jeg meg lykkelig hver gang jeg står på seierspallen. Det er ingen selvfølge, og jeg har vært veldig heldig som har opplevd det 19 ganger i internasjonale mesterskap, sa Aamodt til NTB.

Han innledet med en 5. plass i super G sist søndag. I kombinasjonen klatret han opp på seierspallen og ble nummer tre, mens han hoppet ytterligere ett trinn opp lørdag og sikret seg sølvet.

Men nå tror Aamodt han har gjort unna de beste rennene sine i dette mesterskapet.

Ikke skru opp forventningene

- Riktignok har jeg en tredjeplass å se tilbake på fra storslalåmrennet i Adelboden, men da kjørte vi på klink is.

- Der forholdene har vært som her, har jeg vært dårligere. Derfor vil jeg ikke skru opp forventningene altfor mye før storslalåmrennet torsdag, sa Aamodt etter lørdagens sølvfest.

Men han vil være med å kjempe også i storslalåm, og han har mange dager å forberede seg på.

- Det har vist seg at jeg har fått stigning i både slalåm og storslalåm når jeg har hatt tid til å forberede meg og trene godt. Den muligheten har jeg her, sa han.

Men Aamodt mener han har bedre mulighet til å gjøre det bra i storslalåm enn i slalåm.

- For å kunne lykkes i slalåm må jeg heve meg betraktelig, selv om jeg ikke var så veldig langt unna seierspallen i Wengen og Bormio, sa Kjetil André Aamodt.

(NTB)