Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sølv-Hedda kompletterte medaljesamlingen

- Stort å vinne medaljer i tre grener.

KOMPLETTERTE MEDALJESAMLINGEN: Hedda Berntsen hadde mesterskapsmedaljer i både telemark og alpint. I dag ble samlingen komplettert med olympisk medalje i skicross.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mark Blinch
KOMPLETTERTE MEDALJESAMLINGEN: Hedda Berntsen hadde mesterskapsmedaljer i både telemark og alpint. I dag ble samlingen komplettert med olympisk medalje i skicross.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mark Blinch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Alle gode ting er kanskje tre. Da Hedda Berntsen tok sin tredje medalje i et internasjonalt mesterskap, var det i den tredje grenen. OL-sølvet smakte godt.

13 år etter at hun ble verdensmester i telemarkkjøring, og ni år etter den sensasjonelle VM-bronsen i slalåm, kompletterte hun medaljesamlingen. Sølvet er kanskje størst av alt, siden det ble vunnet i OL.

— Dette er min største dag som skikjører, og det er stort å vinne medalje i den tredje grenen, sa Berntsen til NTB.

Berntsen imponerte ved å vinne sitt heat både i åttedelsfinale, kvartfinale og semifinale på vei mot OL-finalen. Men i finalen ble hjemmehåpet Ashleigh McIvor for sterk.

— Det meste stemte i dag. Teknikken satt, og jeg fikk det til på hoppene. Jeg hadde det gøy hele dagen, og det må man for å få det til å klaffe. Så var det god stemning, og jeg hadde masse venner og familie på tribunen, sa Berntsen.

Under dårlige værforhold knivet tre løpere om medaljene i finalen. McIvor skaffet seg etter hvert et avgjørende overtak, men Berntsen vant duellen om bronse mot franske Marion Josserand.

Berntsen fikk en god start på finalen, men ble henvist til tredjeplassen fra første sving. Lenge så det ut til at hun ikke ville klare å avansere, men på vei ned mot målområdet føk hun forbi Josserand i stor fart.

KontrollertDe siste hoppene gjorde hun kontrollert, men nærmere den canadiske hjemmefavoritten klarte hun ikke å komme. McIvor tok en klar og populær gullmedalje.

— Jeg er enda mer fornøyd med semifinalen, for da slo jeg McIvor, sa Hedda Berntsen.

- STOR DAG: Hedda Berntsen (t.v.) kunne klatre opp på nest øverste trinn på seierspallen, og var rask med å karakterisere dagens OL-sølv som hennes største dag som skikjører. Ashleigh McIvor fra Canada tok gull, Marion Josserand fra Frankrike bronse.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREW COMBERT
- STOR DAG: Hedda Berntsen (t.v.) kunne klatre opp på nest øverste trinn på seierspallen, og var rask med å karakterisere dagens OL-sølv som hennes største dag som skikjører. Ashleigh McIvor fra Canada tok gull, Marion Josserand fra Frankrike bronse.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREW COMBERT Vis mer

Berntsen har fra før en VM-tittel i telemark, og en VM-bronse i slalåm. I fjor tok hun annenplassen i skicross under X Games.

Alpinkarrieren begynte å gå mot slutten i 2003. Siden da var hun bare sporadisk å se i verdenscupsirkuset, og i 2007 meldte hun overgang til skicross. Det valget angret hun nok ikke på tirsdag.

Sist i B-finalenJulie Brendengen Jensen var også i semifinale, men endte sist i Berntsens heat og ble nummer åtte etter sisteplass i B-finalen. Marte Høie Gjefsen ble utslått i kvartfinalen og Gro Kvinlog Genlid i åttedelsfinalen.

Berntsen var femte best i kvalifiseringen, og dermed best av de norske. Anna Holmlund fra Sverige hadde beste tid, foran McIvor og sveitsiske Fanny Smith.

Gjefsen endte på 11.-plass og Genlid på 27.-plass i OL-rennet i skicross.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!