Sølv-helten drukner i meldinger

- Det var mange gratulasjoner.

POPULÆR: Ingrid Landmark Tandrevold brukte fredagskvelden og lørdag morgen til å suge på VM-karamellen etter knalldebuten som ga sølv på sprinten.


Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
POPULÆR: Ingrid Landmark Tandrevold brukte fredagskvelden og lørdag morgen til å suge på VM-karamellen etter knalldebuten som ga sølv på sprinten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingrid Landmark Tandrevold brukte fredagskvelden og lørdag morgen til å suge på VM-karamellen etter knalldebuten som ga sølv på sprinten.

22-åringen våknet tidlig til en haug av gratulasjoner og hyggelige meldinger fra fjern og nær. Og hun er ikke i tvil om at det er deilig å få en fridag foran jaktstarten i Östersund.

- Jeg skal ikke påstå at jeg sov så mye i natt. Jeg sovnet sent og våknet tidlig, så det er deilig at jeg ikke skal gå skirenn i dag, sier Fossum-løperen til NTB.

- Siden jeg våknet så tidlig, fikk jeg tid til å gå gjennom meldinger og slikt. Det var spesielt og veldig hyggelig. Det var mange gratulasjoner fra familie, venner og folk som er interessert i skiskyting, fortsetter Tandrevold.

Hun fikk en lang og hektisk dag da hun gikk sin aller første VM-konkurranse. Å ta VM-medalje på sprinten, attpåtil med feilfri skyting, var over all forventning.

- Ja, nå har jeg jo treffprosent på 100 hittil. Så det kan jo bare gå én vei, det, sier hun spøkefullt.

Ny medaljesjanse

Etter medaljeseremoni, kakefest, noen timers søvn og nok en presseseanse er det på tide å flytte blikket mot jaktstarten. Tandrevold har skaffet seg et meget godt utgangspunkt der, men venter hard konkurranse fra start.

- I stedet for å føle på press, forsøker jeg å nyte det at det er de andre som må ta igjen meg. Det kommer de antakelig til å gjøre, men da har de i alle fall brukt litt mer krefter enn meg.

- Fellesstart er min favorittdistanse, og nå håper jeg at jaktstart kan bli en ny favoritt. For nå blir det som en fellesstart, bare at de andre må jage meg, gliser hun.

Vil ha mer

På sprinten taklet hun vinden ved å stille seg der hun følte det blåste minst på standplass. Den taktikken kan hun ikke satse på søndag.

- Nei, jeg håper ikke jeg står på skive 30 i morgen, for det betyr i så fall at jeg har gått veldig dårlig. Det er meldt en del vind, og det blir spennende. Jeg synes jo det er gøy å gå når det er vanskelige forhold, for da blir det mer uforutsigbart, sier Tandrevold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer