Sølv med gullsmak

BERGEN (Dagbladet): Brann- Molde 4-0. Sølv ble som gull i Bergen i går. Thorstein Helstad og Azar Karadas ga sitt trofaste og elleville hjemmepublikum akkurat det de drømte om på forhånd. - Vi vil aller helst spille for Brann neste år også, sier tomålsscorerne samstemt, til klubbledelsens fortvilelse.

En lang rekke talentspeidere og agenter fra England, Frankrike og Italia hadde benket seg på tribunene for å se om Brann-spissene kunne prestere når presset var som størst.

- De må vel ha sett at våre to på topp framhevet seg i denne kampen. Vi selger en av dem dersom vi får et tilbud som er godt nok og hvis spilleren selv ønsker å flytte på seg, sier Brann-direktør Bjørn Dahl.

Lite penger

I dag setter han seg ned for å telle penger og for å undersøke hvor mye penger sølvplassen kan gi gjennom deltakelse i neste års Champions League. I går trodde han usikkert at rundt 18 millioner ville komme nesten automatisk, men i dag vil han få vite at det bare blir småpenger dersom klubben ryker ut etter første kvalifiseringskamp. Først i tredje kvalifiseringsrunde, som i alle fall betyr UEFA-cup-spill, vil det kunne bli millionbeløp å pynte på regnskapene med.

Brann-ledelsens problem kan også bli at verken årets toppscorer Thorstein Helstad eller makker Azar Karadas har noe særlig lyst til å forlate Bergen akkurat nå. De har lyst til å spille Champions League-kamper for Brann neste år og sier begge til Dagbladet at de aller helst vil bli i Bergen en sesong til.

Toppscorer

- Det var kjempedeilig å bli toppscorer og samtidig vinne sølvet. Vi hadde ikke klart det uten landets beste publikum. Tidligere har vi hatt litt problemer med dette store stadiontrollet, men i dag ga de oss en utrolig oppladning. Da vi hørte jubelen på tribunene mot slutten av kampen, forsto vi at dette ville holde, sier Helstad.

Brann-spillerne fikk nemlig ingen informasjon om utviklingen i kampen mellom Stabæk og Viking på Nadderud underveis. Brann-trener Teitur Thordarson ble oppdatert, men ga ingen signaler ut til spillerne. Derfor måtte Helstad, Karadas og resten av laget kjempe innbitt helt til kampen var nesten slutt. Et minutt før ordinær tid var ute, ropte speakeren høyt over høyttaleranlegget at kampen på Nadderud var over med 1- 1 som resultat.

- Helt enormt

- Fra da og ut kampen ble vi stående og juble. Det var helt enormt, sier Helstad, som kastet trøye og strømper til publikum etter kampen.

Humørsprederen Karadas derimot sier kjekt at han visste at det ville bli sølv allerede ved seriestart.

- Klart det, men dette var stort likevel, sier han før han løp og danset rundt hele stadionanlegget for å takke supporterne.

Brann-trener Teitur Thordarson har ikke hørt at det er kommet konkrete tilbud på noen av spillerne. Derfor ønsket han heller ikke i går å bruke tid på spørsmål om salg.

- Jeg vil bare glede meg over sølvmedaljen nå. Jeg har oppnådd det en gang med Lillestrøm tidligere, men dette blir helt annerledes. Det er en helt ubeskrivelig stemning i denne byen. Vi har mye å være fornøyd med når vi tar i betraktning at vi har slitt med mye skader og langvarig sykdom i høst, sier Thordarson.

<B>JUBEL:</B> Thorstein Helstad og 18 000 bergensere eksploderte i gledesscener etter at det var klart at sølvet gikk til Brann.