Sølv og bronse til Norge

Tammerfors: Norge tok sølv og bronse, mens Finland hadde sin store dag i orienterings-VM i dag: Det ble hjemmeseier i begge stafettene.

Da Bjørnar Valstad gikk ut som norsk ankermann i herrestafetten, lå han ett minutt og 43 sekunder bak Finland. Og han håpet - paradoksalt nok - at nettopp hjemmepublikummets elleville jubel skulle sikre Norge gull.

- Jeg håpet finnen skulle få nervetrøbbel. Men det gjorde han ikke, gitt. Jeg hørte jubelen på de forskjellige sekunderingspostene, og skjønte at han lå like langt foran meg, fortalte Valstad til NTB.

Han kom til slutt i mål to minutter og seks sekunder bak finnenes ankermann Janne Salmi.

Finnene best

- Vi må bare se i øynene at vi tapte for et bedre lag. Vi løp en god stafett, men Finland var rett og slett best, sa Valstad, som hadde med seg Tore Sandvik, Carl Henrik Bjørseth og Bernt Bjørnsgaard på sølvlaget.

Det norske kvinnelaget var i likhet med mennene regjerende mester fra 1999, men måtte også se Finland gå i mål som vinner.

Hanne Staff gjorde en kjempejobb på ankeretappen, der hun først tok igjen verdensmesteren på klassisk distanse Simone Luder fra Sveits, og også holdt på å ta igjen Sverige.

Det holdt akkurat ikke. Norge og Sverige fikk samme tid, men Sverige tok sølvet.

Det norske laget besto av Birgitte Husebye, Linda Antonsen og Elisabeth Ingvaldsen i tillegg til Staff.

NTB