Sølv og ny pers for Christina

- Hun har vært helt rå.

Christina Vukicevic løp inn til ny personlig bestenotering under U23-EM i friidrett lørdag.

13,08 er tiden hun løp inn til på 100 meter hekk i motvind. Det ga ny personlig bestenotering, EM-sølv, ny norsk U23-rekord og bestått VM-B-krav.

- Dette var en fantastisk prestasjon. Hun har vært helt rå her nede. I finalen var det et kjempesterkt heat, så dette er en stor dag for norsk friidrett, sa sportssjef i Norges Fri-idrettsforbund, Ketil Tømmernes, til NTB.

Vinneren av løpet ble tyrkiske Nevin Yanit, som løp på sesongbeste i verden med 12,90. På tredjeplass kom briten Jessica Ennis. Ett hundredel bak Vukicevic

- Dette her var bare helt rått. Jeg husker ikke en dritt fra løpet. Det er første gang jeg har løpt en finale uten å huske noen ting. Det var bare helt rått, sa Vukicevic til NTB.

Målet for sesongen var å gjøre det godt i U23-EM. Etter de gode resultatene i mesterskapet tror hun at hun også vil få delta i seniorenes VM i Osaka i slutten av august.

- Ja, jeg kommer nok til å reise dit, men jeg satser ikke fullt på det. Jeg skal fortsatt holde på med de i min aldersgruppe, sa hun.

(NTB)

REKORD: Christina Vukicevic satte ny norsk U23-rekord i motvind i dag. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
REKORD: Christina Vukicevic satte ny norsk U23-rekord i motvind i dag. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer