Sølv til Lunde Pedersen i allround-VM

Sverre Lunde Pedersen fikk ikke revansj for det sure VM-nederlaget i fjor.

SØLVMEDALJE: Sverre Lunde Pedersen tok sølvet i allround-VM. Foto: Sergei Belski/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
SØLVMEDALJE: Sverre Lunde Pedersen tok sølvet i allround-VM. Foto: Sergei Belski/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble nok en gang sølv til Sverre Lunde Pedersen (26) i allround-VM.

26-åringen øynet et håp om gull og revansj fra i fjor før den avgjørende 10 000-meteren, men det ville seg ikke for nordmannen i Calgary.

I stedet var det regjerende verdensmester Patrick Roest (23) som vant gullet i Canada, etter en overlegen 10 000 meter på tiden 12:51,17.

Lunde Pedersen satte personlig rekord på 10 000 meter på tiden 12:56,91 i kveld (13:02,42 var den gamle rekorden hans), men det var likevel ikke nok.

- Slik som det ble er jeg fornøyd. Målet var å vinne, men Roest var litt for sterk denne helga. Han var sterkere enn meg, så det var en fortjent seier, sier Lunde Pedersen til NRK.

- Jeg gjorde det jeg kunne på 10 000. Det var ikke mer å hente, sier Lunde Pedersen.

Skøytestjerne Sven Kramer tok bronsen.

Måtte jage

Lunde Pedersen vant tidligere i kveld 1500 meter på tiden 1.43,11. Han var dermed nummer to i sammendraget, like bak nederlandske Roest, som ledet før den avgjørende 10 000-meteren.

Der skilte det 0,227 poeng mellom duoen, noe som betydde at Lunde Pedersen måtte slå Roest med 4,54 sekunder. Det gikk ikke. Roest kunne gå på tidene til Lunde Pedersen etter nordmannens løp, og hadde full kontroll på gullet i par med Kramer.

Lunde Pedersen måtte også levere på dagens 1500 meter, etter at han sprakk mot slutten av på 5000-meteren dagen før. Roest leverte også en solid 1500 meter i kveld, noe som la grunnlaget for gullet.

Falt i fjor

I fjor hadde Lunde Pedersen gullet i allround-VM i lomma, men et fall på 10.000-meteren i Amsterdam gjorde at Roest i stedet vant gullet.

Da var det en knust Lunde Pedersen som snakket med pressen etterpå.

- Det er nesten så jeg ikke tror det har skjedd. Jeg prøvde å gå det jeg kunne, men det var ikke nok. Det er så bittert som du får det, sa en tydelig preget Lunde Pedersen til NRK mars 2018.

Etter løpet ble han sittende med hodet i fanget, og prøvde å holde tårene tilbake.

I allround-VM summeres resultatene på 500 meter, 1 500 meter, 5 000 meter og 10 000 meter sammen, og det er den som totalt sett har prestert best som går seirende ut.

Norge har ikke vunnet øvelsen siden Johan Olav Koss gikk til topps i Göteborg i 1994 - for 25 år siden. Koss vant allround VM tre ganger totalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer