Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sølv var det beste jeg kunne få i dag

Boasson etter Gilberts råsterke spurt.

MELLOMFORNØYD: Edvald Boasson Hagen sier etter VM-sølvet at han gjerne skulle hatt gullet. Her møter han foreldrene etter målgang. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet.
MELLOMFORNØYD: Edvald Boasson Hagen sier etter VM-sølvet at han gjerne skulle hatt gullet. Her møter han foreldrene etter målgang. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALKENBURG/OSLO (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen sikret en imponerende sølvmedalje i sykkel-VM i Nederland.

I den siste bakken opp mot målgang viste nordmannen styrke, og ble kun slått av forhåndsfavoritten Philippe Gilbert.

- Jeg var litt for langt bak da han (Gilbert) gikk, og da han stakk var det for langt opp. Jeg håpet at noen kunne tette luka, men sånn ble det ikke. Jeg klarte ikke å tette det selv. Sølv var det beste jeg kunne få i dag, sier Boasson Hagen.

- Jeg skulle gjerne hatt regnbuetrøya, men jeg er veldig godt fornøyd med sølvmedalje. Jeg vil alltid ha førsteplass, sier Sky-rytteren.

SØLV: Edvald Boasson Hagen vant VM-sølv søndag.  Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet.
SØLV: Edvald Boasson Hagen vant VM-sølv søndag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet. Vis mer

Sammen med lagkompisene Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch hang Norge med i fronten av hovedfeltet gjennom stort sett hele VM-rittet.

Sølvet henger høyt
Om spurten sier Boasson Hagen.
- Jeg trodde en større gruppe skulle komme opp til ham (Gilbert) på slutten på grunn av medvinden, slik at det kunne bli en spurt. Jeg håpet på det, men da jeg så at det begynte å sprekke opp, gikk jeg til selv, sier Edvald.

- Men et VM-sølv betyr veldig mye. Det er noe av det største jeg har gjort så langt. Jeg håper selvfølgelig det skal bli bedre om noen år, men jeg har mange år igjen, sier han.

Gilbert suveren
Sportssjef Steffen Kjærgaard var en fornøyd mann etter VM-sølvet i Kjærgaards siste verdensmesterskap som sportssjef.
-Kunne Edvald gjort noe annerledes?

- Det tror jeg faktisk ikke. De visste at Gilbert ville gå, og de satt samtidig bra til. Det blir så enkelt som at den med de sterkeste beina vinner. Det eneste håpet man kunne på var at han fikk det på toppen, men han fikk det ikke nok i forhold til alle andre, sier Kjærgaard til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!