Sølvdansen

Seks av Glimts beste spillere har for lengst rundet 30. Men de danser som ungdommer, og kommer trolig til å hente seriesølvet til Bodø.

BODØ (Dagbladet): Hele Glimt-stallen, med et foreløpig unntak for Stig Johansen (31), har signert nye kontrakter som binder dem i flere år framover.

- Jeg spiller gjerne i mange år til, sier gårsdagens lirare med to mål - snart 33 år gamle Runar Berg.

Hans berømte far, Harald «Dutte» Berg, ga seg ikke før han fylte 40.

- Vi har ikke råd til å kjøpe nye. Derfor har vi satset mye på å resignere samtlige av årets spillere. Vi kan nå langt med dem, sier trener Øystein Gåre - og slår fast at han vet at også Stig Johansen kommer til å skrive under.

- Det at vi har mye rutine i førsteelleveren, er kanskje selve hovedårsaken til vår suksess. Uten veteranene ville ikke Glimt vært nest best i landet, sier sportslig leder Tor-Ove Falch.

Dette gjorde de

I går var samtlige seks sentrale i den etter hvert knusende seieren mot Brann:

Runar Berg (snart 33) gjorde 1-0 på et knallskudd fra 23 meter - klint i vinkelen. Seinere feide han også inn 3-0.

Stig Johansen (31) var notorisk livsfarlig da han - spillesugen etter skadefravær - kom inn etter pause. Kapteinen bommet på straffe, men laget 2- 0 med et praktfullt nedtak og skudd.

Håvard Halvorsen (31) slo frisparket fra egen banehalvdel som Johansen ekspederte i mål.

Aasmund Bjørkan ble felt, skaffet straffe og sørget for at Brann-keeper Rønningen ble utvist. Pasningen ble slått av Runar Berg.

Fredrik Kjølner (fylt 33) - selveste oldingen - var strålende i Glimts midtforsvar.

Cato Hansen sleit med influensa, men Glimts jevneste og beste spiller i år gjorde atter manns jobb som makker for Kjølner.

- Rutine er bra

Runar Berg spiller gjerne i fem-seks år til, bare han føler at det er givende.

- Kvalitetsmessig er det ingen fare. Vi gamlegutta blir bare bedre og bedre, mener Glimts midtbanegeneral.

Stig Johansen er enig:

- Når du har rutine, lærer du deg også en del knep. Som for eksempel å stå over et visst antall treninger og dermed gi kroppen hvile. Og ikke å slite seg unødig ut under kamp.

Akkurat det siste så ikke Johansen ut til å bry seg om, der han erstattet Ville Lehtinen etter pause. Med kapteinen på banen, ble Glimt et nytt lag. I løpet av fem-seks minutter kom Johansen seg til fire avslutninger, og bare uhell - og en brent straffe som Branns reservekeeper Håkon Opdal reddet mesterlig - gjorde at han sto målløs helt til det 85. minutt.

- Lukter sølv

Det lukter sølv, og trener Øystein Gåre er ikke til å misforstå:

- Jeg tror på sølv. Og med fem poengs forsprang og fem kamper igjen, er vi svært nær målet.

- Hva med gullet?

- He-he. Vi skal slå Rosenborg på Lerkendal, men Rosenborg taper aldri i verden mot alle andre.

Runar Berg har opplevd mye - deriblant to epoker i Rosenborg som ga fire seriegull og to cupmesterskap. Han har vært Italia-proff og han var sentral på glimtlaget som holdt på å ta The Double i 1993 (vant cupen, men ble snytt for seriegullet på målstreken av Rosenborg). Likevel overgår årets sesong det meste:

- Hvis vi klarer å hente hjem sølvet, så nedvurderte som vi var ved sesongstart, og vinne kongepokalen, vil dette bli stående som en av de mest minneverdige sesongene, mener Berg.

DANSER AV GLEDE: Oldingene Håvard Halvorsen (t.h.) og Stig Johansens feirer at de henholdsvis har slått pasningen og scoret målet som ga Glimt 2-0 over Brann. Nå lukter bodøværingene sølv, med fem poengs forsprang og fem kamper igjen.