Solveig erklært kampklar mot Kina

Men gråt på benken. - Kan ha vært gledestårer.

 Det hersket forvirring rundt Solveig Gulbrandsen i dag. Først trente hun for fullt og ble erklært kampklar, så gråt hun på benken og gikk i bussen uten å ville snakke med pressen.

- Solveig følte ikke at hun hadde ork til å snakke med noen. Hun vil ha fred og ro til å fokusere på VM-kvartfinalen mot Kina, forklarte landslagssjef Bjarne Berntsen.

Gulbrandsen gjennomførte Norges trening på Jianghan Erqiao idrettssenter i fin stil. Hun virket overhodet ikke hemmet av kneskaden i spillsekvensen, kastet seg inn i dueller og markerte seg med susende skudd.

Skal vurdere 

- Vi hadde en liten prat etter treningen, som avtalt, og hun følte seg fin. Vi observerte at hun tråkket til 100 prosent, og da er hun klar til kamp, sa lege Kristin Grefberg.

Berntsen var ikke like kategorisk da han uttalte seg rett etter treningen.

- Vi skal sammen med Solveig og det medisinske støtteapparatet gjøre en vurdering, men sannsynligheten taler for at hun iallfall ikke spiller hele kampen, sa han.

Omtrent samtidig ble Solveig Gulbrandsen observert gråtende på benken, og så gikk hun i garderoben. I motsetning til de andre spillerne kom hun ikke ut igjen for å prate med de mange norske og kinesiske journalistene, men gikk rett i bussen.


- Kan ha grått av glede
- Det må vi bare respektere. Solveig legger et veldig stort press på seg selv, og det kan være hun synes det har vært for mye mas i forhold til at hun skal prestere i VM-kvartfinalen, sa Bjarne Berntsen.

GLEDESTÅRER? Ifølge NTB gråt Solveig Gulbrandsen på benken etter trening. Samtidig blir hun friskmeldt av legen. - Sannsynligheten taler for at hun iallfall ikke spiller hele kampen, sier trener Bjarne Berntsen. Foto: Sara Johannessen, Scanpix
GLEDESTÅRER? Ifølge NTB gråt Solveig Gulbrandsen på benken etter trening. Samtidig blir hun friskmeldt av legen. - Sannsynligheten taler for at hun iallfall ikke spiller hele kampen, sier trener Bjarne Berntsen. Foto: Sara Johannessen, Scanpix Vis mer

- At hun gråt kan godt være av glede over at hun blir klar til kamp.

Solveig Gulbrandsen fikk en vridning i kneet i første omgang mot Ghana torsdag. Legen har sagt at det eventuelt vil være smerter som hindrer henne i å spille søndagens VM-kvartfinale mot Kina.

Berntsen offentliggjør laget først kampdagen, men Solveig Gulbrandsen er selvskreven om hun er frisk.

(NTB)