Solveig Gulbrandsen foreslår å endre på laget i gruppefinalen

- Mest sannsynlig går vi videre, og vi må tenke litt framover også.

FORESLÅR ENDRINGER:
Solveig Gulbrandsen vil at trener Even Pellerud skal rotere på laget i gruppefinalen. Tiden vil vise om hun blir hørt.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORESLÅR ENDRINGER: Solveig Gulbrandsen vil at trener Even Pellerud skal rotere på laget i gruppefinalen. Tiden vil vise om hun blir hørt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Solveig Gulbrandsen foreslår å endre på laget til gruppefinalen mot Tyskland i fotball-EM, både med tanke på veien videre og på onsdagens resultat.

- Mest sannsynlig går vi videre, og vi må tenke litt framover også. Det kan være lurt å bytte litt på laget og få inn noen friske bein. Også med tanke på å ta Tyskland, sier hun til NTB.

Norge har vært i kjelleren i begge de første EM-kampene, og begge ganger er det de samme 11 som spilte fra start.

- Vi var ekstremt i kjelleren mot Nederland. Jeg gikk jo ut mot slutten, men det var en del løping for oss alle. Jeg vet ikke hvor en spiller som Kristine Hegland får kreftene fra. Hun løper jo hele tiden.

Landslagssjef Even Pellerud vil ikke røpe laguttakene før kampdagen, men han bekrefter at han vurderer endringer.

- Ingen har spilt seg ut, men alle reservene er aktuelle. En av vurderingene vi gjør er om noen skal eller bør hvile litt, sier han.

Sjokk Det er et lag med en fryktinngytende EM-statistikk som Norge møter onsdag. Solveig Gulbrandsen drømte ikke søtt om seiersmålet sitt mot Nederland.

- Nei, jeg våknet klokka fem i sjokk med tanken «oi, vi skal spille mot Tyskland», sier hun.

Tyskland er blitt europamester fem ganger på rad og er uten tap på 59 kamper i kvalifisering og sluttspill. I de tre siste EM har tyskerne satt stopp for Norges gullhåp.

- Det ville vært fint å ta statistikken deres. Det er et veldig godt lag, og vi må ha en perfekt match for å ta dem, men det er mulig, sier Gulbrandsen.

Hun er den eneste i den norske troppen som har vært med på å slå Tyskland i en viktig kamp. Debutkampen hennes i 1998 ga norsk 3-2-seier i en VM-kvalifiseringskamp. To år senere vant Norge 1-0 i OL-semifinalen.

Seks strake Siden har Tyskland seks seirer på rad i kamper mot Norge i EM- og VM-sluttspill, deriblant tre semifinaler og en finale.

Selv om det skulle bli tap onsdag, er det sannsynlig at Norge går videre. Bare samtidig islandsk seier over Nederland, og svingning i målforskjellen på minst fire mål, kan hindre det. Solveig Gulbrandsen tror Pellerud kommer til å gjøre endringer, ikke bare for å hvile trøtte bein.

- Det vil være en styrke utover i turneringen å ha flere spillere i gang.

(NTB)