Solveig Gulbrandsen liker ikke semifinaler

Men i kveld må hun til pers igjen.

SEMI-ANGST: Solveig Gulbrandsen har ikke vannskrekk, men semifinaler er ikke noe hun er veldig glad i. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SEMI-ANGST: Solveig Gulbrandsen har ikke vannskrekk, men semifinaler er ikke noe hun er veldig glad i. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

NORRKÖPING (Dagbladet): Solveig Gulbrandsen har vært fast inventar i de norske mesterskapstroppene i en årrekke, og er med sine 167 landskamper kun 21 kamper bak Hege Riise som har spilt flest ganger med det norske flagget på brystet.

32-åringen har med det en uvurderlig erfaring i en tropp med mange unge spillere, men vil ikke gi seg selv noe mamma-stempel.

- Nei, jeg vet ikke helt hvilken rolle jeg har, men jeg tror kanskje jeg er en av de minst høytidelige av alle. Jeg tuller veldig mye og drar med meg mye humor. Det er helt essensielt for å overleve på tur, sier Gulbrandsen til Dagbladet.

Og på tur, forteller hun at hun gjerne holder til bakerst i bussen med en del av de andre veteranene.

- Vi som har vært med noen år sitter bakerst. Skal du sitte der, må du tåle humoren - det er det ikke alle som gjør. Det som skjer bakerst i bussen, blir bakerst i bussen, flirer hun.

Ikke bare tøys Likevel er det ikke bare tøys og fanteri rundt veteranen til enhver tid. Hun kommer også med råd og innspill til en del av de yngre spillerne.

- Jeg forholder meg jo rolig når det nærmer seg kamp. Jeg kjenner meg veldig igjen i mange av de unge. Det er viktig å tenke helheten og laget, og ikke bare fokusere på seg selv, men det er det veldig lett å glemme det når man er litt yngre, sier Gulbrandsen.

Selv er hun ikke så lenger så opptatt av å fremheve seg selv og sitt eget spill lengre, men fleiper likevel med at etter prestasjonen så langt i EM - kanskje det blir et nytt proffeventyr.

- Jeg har vært igjennom det og bryr meg ikke så mye om det lenger, men det er typisk - det er da du scorer to mål. Nå skal du se tilbudene kommer fra utlandet, sier hun og gliser.

Fokus på Danmark Sent i går kveld ble det klart at Tyskland blir Norges motstander dersom de skulle ta seg til en finale, etter at de slo hjemmefavoritten Sverige.

- Vi slo dem jo i Kalmar, men Tyskland er et veldig typisk mesterskapslag. De kan virke ustabile til tider og har et veldig ungt lag, men de blir bare bedre og bedre utover i turneringen, sier Gulbrandsen.

Men før hun vil så mye som ofre en eventuell finale så mye som en tanke, har veteranen blikket festet på kampen mot Danmark i kveld.

- Det er alltid veldig jevnt mot Danmark. De er veldig gode med ball, så jeg håper vi får låne den litt. Det blir nok ganske likt som kampen mot Spania. De er et veldig bra lag med mange gode spillere. De presterer uten press, og det er alltid tøft å måte sånne lag, sier hun.

Semi-angst Men akkurat semifinaler er ikke Gulbrandsens sterkeste side. I alle fall ikke rent psykisk.

- Jeg pleier å ha litt angst for semifinaler. Jeg har mange kjipe minner fra blant annet Norway Cup hvor jeg har røket ut utallige ganger på både loddtrekning og myntkast. I EM i 2009 fikk jeg omgangssjuke, så min første og viktigste målsetning er å komme meg til kampen i morra, sier hun.

Og når det er en EM-finale som står på spill overlater hun ingenting til tilfeldighetene.

- I morges tok jeg en god dose C-vitaminer for å ikke bli sjuk, så nå må jeg bare unngå et nervøst sammenbrudd i garderoben i morgen. Det ville ikke gjort seg foran de yngre som kanskje er litt nervøse, flirer hun.

SPØKEFUGL: Solveig Gulbrandsen prøver alltid å ha et smil på lur, og mener humor er viktig når jentene er på tur. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SPØKEFUGL: Solveig Gulbrandsen prøver alltid å ha et smil på lur, og mener humor er viktig når jentene er på tur. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer