Solveig og sjefen uenige om bytte

Bjarne Berntsen mener hun var sliten. Sjøl mener hun at hun hadde mer å bidra med.

TIANJIN/OSLO (Dagbladet.no): Tyskland - Norge 3-0.

De norske jentene var naturlig nok skuffet etter å ha blitt slaktet av Tyskland i VM-semifinalen, men Solveig Gulbrandsen hadde en ekstra grunn til å henge med geipen.

Ti minutter ut i den andre omgangen ble hun nemlig byttet ut, fordi landslagssjefen mente hun var sliten. Sjøl syntes hun det begynte å gå bedre.

- Jeg slet litt de første 30 minuttene av kampen, men etter det gikk det rett vei. Da jeg ble byttet ut, var jeg iallfall ikke skadd. Det skjedde mot min vilje, men sånn er det, sier landslagsveteranen.

- Jeg hadde mer å bidra med, legger hun til.

- Hadde ikke nok krefter

Landslagssjef Berntsen mener derimot at Gulbrandsen hang best med i den første omgangen, og at hun begynte å bli sliten etter hvilen.

- Da hadde hun ikke krefter til å bevege seg nok, og slike spillere kan vi ikke ha utpå der, sier han om byttet.

- HADDE MER Å BIDRA MED: Det mener Solveig Gulbrandsen om seg sjøl. Landslagsjefen mente hun var sliten, og derfor ble hun tatt av banen. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
- HADDE MER Å BIDRA MED: Det mener Solveig Gulbrandsen om seg sjøl. Landslagsjefen mente hun var sliten, og derfor ble hun tatt av banen. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

I etterkant ser han at flere av spillerne ble slitne, og at det kan ha bidratt til de skjebnesvangre konsentrasjonsviktene.

- Vi virket slitne og ga blant annet bort ballen i forkant av de to siste målene deres. Kanskje burde vi ha byttet mer på laget før denne kampen, er Berntsen åpen for.

For første gang i VM startet han i dag med samme lag i andre kamp på rad.

- Var redd for å slå for hardt

En av de tilsynelatende konsentrasjonssviktene skjedde da Siri Nordby slo en altfor slapp pasning tilbake til navnesøster Bente i buret.

Dermed kunne Martina Müller snappe ballen, sette inn 3-0 og knuse Norges gulldrøm fullstendig.

- Jeg fryktet at ballen skulle stusse på det våte underlaget, og derfor ville jeg ikke legge for mye kraft i pasningen. Men vi slet gjennom hele omgangen, så jeg føler ikke at min tabbe ble avgjørende, forteller Siri Nordby.

Trine Rønnings sjølmål like før pause ville ikke Berntsen gjøre til noe stort poeng.

Solveig og sjefen uenige om bytte

- Det er sånt som skjer. Trine var vår beste spiller i backrekka i dag. Ane var også god, men Trine var best, i begge omganger, slår han fast.

TAR SJØLKRITIKK: Norges landslagssjef, Bjarne Berntsen, antyder at han kanskje burde ha byttet mer på laget mellom kvartfinalen og semifinalen i VM.
I BAKKEN: Minutter før hun ble byttet ut, gikk Solveig Gulbrandsen i bakken. Men hun avviser at det var skade som gjorde at hun ble byttet ut.