- Sølvet er en seier

ST. ANTON/OSLO: VM-kongen Kjetil Aamodt var storfornøyd sjøl om gullet glapp i 2. omgang. - Jeg tar dette som en seier uansett, sier Aamodt til Dagbladet.no.

Historiske Kjetil med 15 mesterskapsmedaljer skiller seg kraftig fra den østerriske alpingiganten Hermann Maier. For Maier er bare gull bra nok. Kjetil er like lykkelig for hver medalje.

- Jeg er veldig fornøyd med førsteomgangen - og må være fornøyd med sølv, sier Aamodt.

Skuffet Maier

Hermann Maier står uten gullmedalje så langt i mesterskapet. Maier som på forhånd var utpekt til VM-konge på hjemmebane var skuffet etter dagens fjerdeplass.

- Hvis jeg ikke vinner, spiller det ingen rolle om det blir sølv eller bronse. Det er gullet som teller, sier Maier til TV2.

Vant sist i 1997

Kjetil Aamodt vant VM-gull i kombinasjonen for to dager side. Med sølv i dagens storslalåm seiler Aamodt opp som mesterskapets beste mannlige alpinist.

Og lørdag har han sjansen til enda en ny medalje i slalåm.

- Jeg er glad jeg sto over utforen i går. Det ga meg ekstra overskudd. Jeg stilte til start uten forventninger i dag. Jeg vant sist i storslalåm i 1997 - var en gang på pallen i fjor - så det passet greit å gjøre det igjen nå.

- Føler du press før lørdagens slalåm?

- Nei, jeg tenker ikke på det. Det er annerledes nå som jeg har vært med så lenge. Jeg fokuserer på det som skjer i bakken og mindre på medalje.

- Er det lenge siden du gjennomførte en så god 1. omgang i storslalåm?

- Jeg har ikke ledet et storslalåmrenn siden 1994. Så det begynner å bli en stund siden, sier Aamodt.

Dagbladet.no fulgte dagens storslalåmrenn direkte.

MEDALJEGROSSIST: Kjetil Aamodt har sølv og gull hittil i VM. På lørdag stiller han til start i slalåm.Foto: SCANPIX