Bergen  20161106.
Eliteserien fotball 2016: Brann - Sarpsborg 08.
1-0 ved Branns Jakob Orlov på passning fra Erik Huseklepp   i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20161106. Eliteserien fotball 2016: Brann - Sarpsborg 08. 1-0 ved Branns Jakob Orlov på passning fra Erik Huseklepp i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Avgjorde i siste seriekamp

Sølvet kom hem til Bergen

Endelig kunne Brann juble lettet over at det ble sølv i årets serie. - Sykt deilig, sier Erik Huseklepp, som ble kåret til beste Brann-spiller i sin siste kamp for rødtrøyene.

Brann-Sarpsborg 08: 2-1 (2-0)

BERGEN (Dagbladet):
I kveld skulle sølv-og bronsemedaljene deles ut. Det lå an til en thriller mellom Brann og Odd om den nest øverste plassen på tabellen. Men det ble tidlig klart at Brann styrte det meste hjemme i Bergen, mens Odd hadde en tyngre dag mot Tromsø.

Huseklepp siste servering
Dette var også Erik Huseklepps siste kamp i Brann-trøyen. Han debuterte på Brann stadion med scoring høsten 2005. Mot Sarpsborg 08 avsluttet han Brann-karrieren med en god kamp, og med nok en målgivende servering.

I det 18. minutt fintet han i kjent stil seg fri på venstrevingen. Innlegget var perfekt, og havnet i hodehøyde til Jakob Orlov, som med et mesterlig utført hodestøt sendte hjemmelaget i ledelsen.

- Sykt deilig å avslutte med en målgivende. Jeg hadde noen sjanser til å score også, men det ble ikke scoring i dag. Desto mer gleder jeg meg over en fantastisk sølvmedalje. Årets Brann-lag er en fantastisk gjeng som alle har stått på for hverandre. Jeg har nesten ikke ord, sier en rørt Erik Huseklepp etter kampen.

 Brann - Sarpsborg 08.  2-1.
Erik Huseklepp spilte sin siste kamp for Brann  i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 Brann - Sarpsborg 08. 2-1. Erik Huseklepp spilte sin siste kamp for Brann i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Nå går han etter all sannsynlighet til Haugesund. Men det vil han ikke si så mye om nå.

Brann hadde stort sett kontroll i seriens siste hjemmekamp. Etter hvert som meldingene fra Tromsø tikket inn om at Odd lå under med ett og to mål, kunne de mest nervøse og valiumtyggende bergensere slappe litt av.

Omgangen ble rundet av med at Gilli Ròlantsson på iskaldt vis skrudde inn 2-0 bak en sjanseløs Anders Kristiansen.

Skrudde ned tempoet
Etter pausen var det som om luften hadde gått ut av gjestene fra Sarpsborg. Hjemmelaget på sin side var heller ikke så mye fart i. De gledet seg nok til sølvfeiringen etter kampen. Med sølv i serien fikk også Brann i overkant 18.5 millioner inn på kontoen.

I siste spilleminutt fikk Patrick Mortensen æren av å score sesongens siste mål på Brann stadion. Han sørget for at Sarpsborg reduserte til 2-1. Uten at det betydde noe som helst for tabellplasseringen til noen av lagene.

Erik Huseklepp gikk ut midtveis i omgangen, og fikk stående applaus fra 17 666 frammøtte bergensere. Han ble også kåret til kveldens Brann-spiller av publikum.

To hederspriser
Før kveldens kamp ble Lars Arne Nilsen kåret til Norges beste trener. Brann-keeper Piore Leciejewski ble kåret til seriens beste keeper.

- Alltid kjekt at noen legger merke til det gode arbeidet man gjør, gliser Brann-treneren. Men han legger til:

Brann - Sarpsborg 08.  2-1.
Brann feirer sølv etter Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Brann - Sarpsborg 08. 2-1. Brann feirer sølv etter Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- At jeg får prisen i dag er kjekt, men både spillere, støtteapparat og administrasjonen i klubben har like stor del i hederen jeg får. Jeg vet det er en klisjè, men vi hadde aldri fått sølv og personlig heder om ikke alle har vært med å trekke sammen over lang tid. Det kan jeg ikke få understreket nok, sier Lars Arne Nilsen.