Sølvet var godt som gull

VAIL (Dagbladet): - Jeg skjønner ikke helt hva som har skjedd ennå. Men dette viser i alle fall at vi jenter også kan ta medaljer, jubler Andrine Flemmen. Det gjør norske alpinledere også, og kaller det Norges viktigste medalje på seks år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Storslalåm-sølvet var den perfekte gaven til Andrine sjøl, til trener Erik Skaslien (34 år i går) og til de som jobber for at flere norske jenter skal satse med slalåmski på beina.

I Dagbladet i går uttrykte dame-sjef John Arne Bjerknes stor bekymring for jente-rekrutteringa i norsk alpinsport. I Vail i går fikk han og resten av alpinledelsen den drahjelpen de trenger; en utadvendt og særdeles dyktig norsk sølvvinner.

- Dette er den viktigste medaljen vår siden VM i Morioka i 1993, sier leder av alpinkomiteen, Kurt Gaustad, til Dagbladet.
Og får hjertelig støtte av idrettspresident Arne Myhrvold.

For seks år siden var det Astrid Lødemel som svingte norske jenter inn i alpintoppen. I går var det Andrine Flemmen.

- Denne medaljen skal vi bruke for alt den er verdt, i håp om å få flere jenter inn i alpinsporten, sier Gaustad.

Drømte om medalje

Andrine sjøl tenkte ikke så mye på alpinrekrutteringa etter målpassering i går. Hun hadde mer enn nok med å forstå hva hun hadde utrettet.

- Jeg har vel alltid drømt om VM-medalje, men det var først etter seieren i Sölden i oktober at drømmen ble realistisk. Likevel har det ikke gått helt opp for meg at jeg har klart det, sier Flemmen.

Og sender den aller største takken til hennes trener gjennom fire år, Erik Skaslien. Han hadde stukket løypa i første omgang - spesielt med tanke på Andrines kvaliteter, og han fikk den gaven han aller mest ønsket seg på 34-årsdagen.

- Erik sa på forhånd at han ikke ville ha noen presang, men bra kjøring. Og det tror jeg han fikk, sier Andrine.

- Jeg må vokte mine ord, med tanke på at kona mi også kan lese dette. Men det er i alle fall den beste sportslige gaven jeg noen sinne har fått, jubler Skaslien.
- Og jeg er glad hun la grunnlaget i min løype.

Takker Erik

- Jeg må innrømme at jeg hadde Andrine i tankene da jeg komponerte løypa. Blant annet gjorde jeg det ekstra tøft på den siste hengkanten. Der var det blank is, og det veit jeg at Andrine elsker. Og nå håper jeg hun elsker meg litt også, gliser Skaslien.

Akkurat det trenger han ikke være i tvil om. Andrine svarer i alle fall raskt på spørsmålet om hvem hun har størst grunn til å takke for medaljen.

- Det er Erik, helt klart, sier hun.

I det lille, norske alpinlandslaget mangler Andrine reelle sparringspartnere i storslalåm. Derfor har Skasliens jobb vært enda viktigere.

- Han har jobbet veldig hardt med å utfordre meg på trening. Og det har han klart, sier Andrine - som en smule usikker på formen foran gårsdagens renn.

Det var trener Skaslien også.

- Jeg er faktisk litt overrasket over at hun klarte det, for jeg har ikke vært helt fornøyd med henne på trening i det siste. Derfor har jeg mast ekstra mye på henne. Men sånn var det foran rennet i Sölden også, og da vant hun jo, sier Skaslien.
- Og jeg er direkte imponert over at hun holdt like bra følge i andreomgang, da en østerriker hadde stukket en løype som ikke passer Andrine helt perfekt.

Andrines utgangspunkt foran andreomgangen i går, var nøyaktig det samme som i OL for ett år siden. Den gang ramlet hun sju plasser nedover. I går klatret hun én plass.

- Andrine er rett og slett blitt en mer komplett skiløper siden OL, sier Erik Skaslien.

KONSENTRERT: Andrine Flemmen tok en sølvmedalje norske alpinledere kaller Norges viktigste medalje på seks år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer