Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sølvfarget norsk sixpence, vrang OL-ring og en østerriker som gikk på trynet

Slik var OLs åpningsseremoni.

FLAGGBÆRER: Aksel Lund Svindal virket stolt der han bar det norske flagget inn på stadionet. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / NTB scanpix
FLAGGBÆRER: Aksel Lund Svindal virket stolt der han bar det norske flagget inn på stadionet. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Vi fulgte åpningsseremonien fra vårt OL-studio

(Dagbladet): Alles øyne var rettet mot åpningsseremonien i Sotsji i kveld. Med en olympisk budsjettsprekkrekord på 270 milliarder kroner, var det ikke uten grunn at man forventet et aldeles storslått åpningsshow.

Og det fikk vi.

TENT: OL-ilden er tent. Det ble den gjort av Irina Rodnina og Vladislav Tretiak Foto: AP Photo / Julio Cortez / NTB scanpix
TENT: OL-ilden er tent. Det ble den gjort av Irina Rodnina og Vladislav Tretiak Foto: AP Photo / Julio Cortez / NTB scanpix Vis mer

Det hele startet imidlertid med en bommert, for før kvarteret var gått av seremonien som startet på det symbolske klokkeslettet 20.14 russisk tid, nektet den ene OL-ringen å åpne seg.

Dermed var Putins drømmeåpning noe ødelagt, men resten av seremonien var det ikke mye å utsette på - kanskje med unntak av den sølvfargede sixpencen som befant seg på de norske utøvernes hode.

NORGE: Her geleidet Aksel Lund Svindal de norske utvalgte inn på scenen. Foto: REUTERS / David Gray / NTB scanpix
NORGE: Her geleidet Aksel Lund Svindal de norske utvalgte inn på scenen. Foto: REUTERS / David Gray / NTB scanpix Vis mer

Slik reagerte hopper Tom Hilde da han så hva som var plassert på topplokket til nordmennene.

- En bitteliten trøst er jo at jeg slapp å ha på den capsen der, skrev han på Twitter.

VILLE IKKE ÅPNE SEG: Den ene ringen ville ikke la seg åpne under OL-seremonien. Foto: AFP / NTB scanpix
VILLE IKKE ÅPNE SEG: Den ene ringen ville ikke la seg åpne under OL-seremonien. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Det var uansett en stolt Aksel Lund Svindal som svingte det norske flagget fram og tilbake da han geleidet den norske troppen til sin plass på stadionet.

Og etter at alle landene hadde presentert seg, der en uheldig østerriker falt pladask foran hele stadionet, fortsatte showet i stor stil. Med dramatisk og vakker musikk ble vi tatt med gjennom store deler av Russlands historie vist gjennom dans og figurer.

FALT: En uheldig østerriker falt pladask under åpningsseremonien. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / NTB scanpix
FALT: En uheldig østerriker falt pladask under åpningsseremonien. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / NTB scanpix Vis mer

- Vi skriver en ny side i den olympiske historien i kveld. Til alle der ute og her i Sotsji. Nyt lekene, sa IOC-president Thomas Bach før han lot Vladimir Putin erklære de 22. olympiske vinterlekene for startet. 

Og da kunstskøyteløper Irina Rodnina og ishockeykeeper Vladislav Tretiak tente ilden sammen, sparte ikke russerne på fyrverkeriet. Nå er OL i gang!

Hele Norges coronakart