Sølvgutta om boikott av Russland. - Støtter ikke det som virkemiddel

Flere nasjoner har varslet at de vil boikotte verdenscupavslutningen i Russland. De norske gutta vil derimot reise.

SØLVGUTTENE: Emil Hegle Svendsen (f.v), Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Lars Helge Birkeland fikk i dag sine sølvmedaljer fra OL-stafetten i skiskyting i går. Gutta reiser hjem til Norge allerede i dag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SØLVGUTTENE: Emil Hegle Svendsen (f.v), Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Lars Helge Birkeland fikk i dag sine sølvmedaljer fra OL-stafetten i skiskyting i går. Gutta reiser hjem til Norge allerede i dag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): Skiskyttergutta fikk sine sølvmedaljer fra stafetten på Medal Plaza dag, før de ble busset videre til flyplassen og hjemreise i kveld, norsk tid.

- Det var stemningsfullt og artig. Det eneste som manglet var «Ja, vi elsker», sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet etter medaljeseremonien.

Stafetten ble som kjent - overraskende - vunnet av Sverige.

Sølvmedaljen ble uansett feiret på skikkelig vis. Herrestafetten var den siste skiskytingsøvelsen i OL, og gutta tok seg en fest sammen med støtteapparatet.

- Det var veldig moro. Vi har ikke snudd døgnet her, så jeg var ikke i seng før i sjutida om morgenen. Norsk tid har vært helt perfekt, for da er de bare å hoppe rett inn i norsk tid igjen når vi kommer hjem, sier Emil Hegle Svendsen.

Amerikansk uttalelse

Nå venter verdenscuprenn i Kontiolahti, Holmenkollen og Russland før sesongen er over. Men nå ser det ut til at verdenscupavslutningen i Russland kan bli en stusslig affære:

USA, Tsjekkia og Canada har bestemt seg for å boikotte rennene i Tjumen fra 20.–25. mars–på grunn av de russiske dopingskandalene som rulles opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer