Sølvgutten

Med to kanonkuler i første omgang hamret John Arne Riise Liverpool inn til sølvmedalje i Premier League. Det var en verdig avslutning på en eventyrlig sesong for ålesunderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter bare tolv minutter dunket han inn ballen bak en svett Marshall i Ipswich-målet fra en trengt posisjon. Ti minutter før pause leverte 21-åringen dagens lekkerbisken. Fra 20 meter måkte han til ballen på direkten og i mål. Dermed sendte han hjemmefansen til himmels, og Ipswich definitivt ned i 1. divisjon.Tre poeng betyr sølvmedalje og mesterligaplass til høsten. Nå er det United som må ut i kvalifisering. Etter pause økte Michael Owen, Vladimir Smicer og Nicolas Anelka Liverpools ledelse.

Eventyrlig

John Arne Riise ble dagens mann på Anfield, og gårsdagens kamp illustrerer godt den første sesongen hans i Liverpool: Den har vært eventyrlig.

Rødluggen har spilt alle seriekampene for de røde. Det er han aleine om på laget. Totalt har han vært på banen 56 ganger, med alle cupkampene. Det er blitt åtte mål til sammen. Flere har vært av den viktige sorten og gitt poeng. Andre har vært av det spektakulære og populære slaget, som mot Everton og United. Det tok ikke mange ukene før Riises egen sang fra hjemmefansen runget fra The Kop. Allerede i den første kampen markerte han seg, med mål mot Bayern München i superfinalen.

John Arne Riise kostet Gerard Houllier bare 55 millioner kroner da franskmannen kjøpte ham fra Monaco. Med den prisen er ålesunderen et av årets beste kjøp på balløya. Han har vært bortimot en sensasjon i engelsk fotball gjennom den første sesongen i Liverpool.

På Dagbladets liste over de 50 beste norske fotballspillerne, ligger 21-åringen på annenplass, med Ole Gunnar Solskjær foran seg.

Prisdryss

I fjor ble Riise kåret til månedens back av sju europeiske fotballmagasiner. Og om ikke det er nok: John Arne Riise vant Folkets Idrettspris 2001, stemt fram av Dagbladets lesere. Dessuten kåret norske idrettsutøvere ham til Årets Idrettsutøver sammen med Bente Skari i fjor.

PS! John Arne Riise og resten av Liverpool var ute og feiret sesongavslutningen på et hotell utenfor Liverpool i går kveld. Dermed hadde han ikke tid til å gi kommentarer etter kampen. I dag er han på plass i Oslo for å lade opp til landskampen mot Japan tirsdag.

STARTET SHOWET: John Arne Riise jubler etter sin andre scoring for dagen. Ålesunderen startet showet som ga Liverpool sølvmedalje i Premier League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer