Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sølvgutter satt i skyggen av Russland

Kom aldri på skuddhold.

(Dagbladet.no): Da Hallvard Hanevold sendte ut Ole Einar Bjørndalen på siste etappe med 54,1 sekund å hente inn på den russiske raketten Maksim Tsjoudov, måtte man håpe på et mirakel om fire gullmedaljer skulle henges rundt norske halser i kveld.

Det ble for mye å be om, selv om Bjørndalen utførte ankerrollen på plettfritt vis.

For Russland leverte en stafett med maskinaktig presisjon på standplass og god marsjfart i sporet. Slikt blir det som regel medalje av, og det i edleste valør.

- Det ble som forventet. Russland har bare gode løpere, og var til slutt suverene. Vi var likevel nærmere enn vi var i fjor, og det tyder på at vi nærmer oss, sa Ole Einar Bjørndalen til NRK etter målgang.  

Bjørndalen ble gående i ingenmannsland på sin etappe med for langt opp til Russland og trygg margin ned til Tyskland og Østerrike. Men skiskytterkongen fikk en god gjennomkjøring foran morgendagens fellesstart, og klarte seg uten ekstraskudd.

- Jeg gjennomførte mitt beste løp i VM, og det må jeg være fornøyd med, slo Bjørndalen fast overfor NRK.

Holdt følge halve løpet

Norge var med på notene inntil Rune Brattsveen merket hardkjøret i sporet i beina på sin stående skyting. Med tre ekstraskudd og 20 sekunder gitt bort til Nikolaj Kruglov, oppsto en luke verken debutant Brattsveen, Hallvard Hanevold eller Ole Einar Bjørndalen klarte å tette luken.

I BAKGRUNNEN: Emil Hegle Svendsen og Norge måtte finne seg i å spille annenfiolin under dagens VM-stafett. Solist: Russland her anført ved Ivan Tsjerezov. Foto: Reuters/Scanpix
I BAKGRUNNEN: Emil Hegle Svendsen og Norge måtte finne seg i å spille annenfiolin under dagens VM-stafett. Solist: Russland her anført ved Ivan Tsjerezov. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

I stedet ble den bare større.

Uten konkurrentene skulder ved skulder, kunne både Dimitrij Jarosjenko og Maksim Tsjoudov uforstyrret prikke inn treff etter treff.

Derfor var all spenning utløst da Tsjoudov forlot standplass etter siste stående med en triumferende hilsen til Östersunds-publikummet.

Til slutt var Norge 49,2 sekunder bak i mål på sølvplass med totalt sju ekstraskudd. Marginen ned til bronsevinnende Tyskland var på godt over 50 sekunder, men tyskerne rotet seg helt bort på skytematta, og pådro seg så mye som 14 ekstraskudd og to strafferunder.

image: Sølvgutter satt i skyggen av Russland
BESTE SÅ LANGT: Ole Einar Bjørndalen sparte ikke på kruttet på sin etappe, og mente selv han leverte sitt beste løp under årets VM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media