Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Sølvhelten om  den store øyeirritasjonen før VM: - Det var ubehagelig

Ble behandlet for øyetrøbbel - endte opp som Norges beste i VM.

SER BEDRE: Johannes Thingnes Bø tok tre sølv i VM, mye takket være sylskarp syn. Sånn var det ikke i sesongoppkjøringen da han måtte behandles for øye-trøbbel.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SER BEDRE: Johannes Thingnes Bø tok tre sølv i VM, mye takket være sylskarp syn. Sånn var det ikke i sesongoppkjøringen da han måtte behandles for øye-trøbbel.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (23) reddet Norges ære i VM i skiskyting med sine tre sølv fra sprint, jaktstart og fellesstart.

Men oppladningen til sesongen var ikke helt smertefri for lillebror Bø.

I september måtte Bø til behandling på sykehus for vonde øyne.

- Det var ubehagelig, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

Han avsluttet VM i Hochfilzen som Norges store stjerne, og som skiskytter er det ingen tvil om at synet må være sylskarpt for å plaffe ned alle blinkene i hurtig tempo. Og det var nettopp synet som satte Bø ut av spill i høst.

- Da gikk jeg noen uker uten linser, men det fikk jeg orden på etter god legehjelp fra Ullevål sykehus, sier Bø.

Linse-bytte

- Hva skjedde?

- Jeg fikk bakterier på øyet, under linsene, som irriterte. Det var ikke noe dramatikk, men det var ingen behagelig opplevelse. Jeg byttet fra månedslinser som lå på hele tida, til dagslinser. Det blir litt mer renslig og bra, sier Bø.

- Påvirket det deg på noen måte?

- Det var god trening å skyte uten linser i noen uker. Det gjorde også at jeg så mye bedre da jeg fikk linsene på plass igjen. Jeg kjente at det ble bra etter noen dager. Jeg fikk linseforbud slik at jeg ikke skulle ødelegge noe på nytt, sier Thingnes Bø.

I VM var han bare marginer unna å nå helt til topps. Han var 0,7 sekunder bak gullet på sprinten. På normaldistansen endte han som nummer åtte, men en bom på det siste skuddet ødela et medaljeløp - og kanskje et gulløp.

Trøbbel med øynene er for lengst glemt.

- Det var bare en skavank, som også kan skje på armer og bein. Eller i øyet, sier Thingnes Bø og ler.

- Jeg levde et helt vanlig liv, trente og sånn. Det eneste det gikk utover var synet i den perioden før sesongen. Etterpå har det ikke plaget meg, sier Stryn-gutten.

BEHANDLET FØR SESONGEN: Johannes Thingnes Bø.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEHANDLET FØR SESONGEN: Johannes Thingnes Bø.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Sølvgutt

Yngstebror Bø forteller at han føler at han oftere leverer på et høyt nivå denne sesongen, enn tidligere.

- Jeg er mye mer stabil, og det er det jeg har jaktet på. Nå må jeg bare enda litt opp med langrennsfarten og ned med skytetiden, så strekker jeg meg enda litt lenger. Jeg har som mål å bli en mer komplett skiskytter, sier Thingnes Bø.

Storebror Tarjei Bø fullførte VM uten medaljer, men opplevde mye positivt etter en sesong preget av sykdom.

Han var både stolt og glad på lillebrors vegne i går.

- Han er en mesterskapsmann uten like. Det er ikke tilfeldig at han tar individuelle medaljer år etter år. Før var han en mer ustabil type som glimtet til innimellom. Nå har han blitt en å regne med hele tiden, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Og Tarjei rakk å sende et lite stikk i retning 23-åringen.

- Han er jo den nye sølvgutten, da. Jeg ble mobbet så veldig av ham da jeg tok så mange bronsemedaljer. Da meldte han i øst og vest at han selv bare tok gull. Nå tar han selv bare sølv, så han er egentlig på nedadgående, sier Tarjei Bø med et smil.

Sølvgutt og lillebror bare gliser:

- Ja, det stemmer det. Jeg er den nye sølvgutten, sier Johannes Thingnes Bø.

Norge avsluttet VM i Hochfilzen med tre sølv og en bronse. Bø tok sølvene, Ole Einar Bjørndalen tok Norges eneste bronse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling