Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sølvjakt i jorda rundt-seilasen

Gullet er borte. Og Piratene må slåss til siste slutt for beholde sølvskatten.

(Dagbladet.no:) En knallinnspurt av skipper Torben Graël og «Brasil1» sørger for spenning til siste slutt i Volvo Ocean Race.

Knut Frostads «gamle» båt hare gjort det bedre og bedre utover i den 33 000 nautisk mil lange regattaen, og med førsteplassen i etappen fra Portsmouth til Rotterdam er det duket for et skikkelig bikkjeslagsmål til Gøeborg denne uka.

Førsteplassen kan nemlig være det som skal til for at de snyter amerikanerne for en sølvplass til slutt.

Leder sølvkampen

«Brasil1» vant Rotterdametappen, mens «Pirates of The Caribbean» måtte nøye seg med fjerdeplassen. Dermed knappet «Brasil1» inn tre poeng på Paul Cayards tilsynelatende trygge andreplass sammenlangt.

Og da «Brasil1» kom på andreplass i havneregattaen søndag tok de ytterligere et halvpoeng på «Piratene», som endte på tredje.

Foran torsdagens siste etappe fra Rotterdam leder Piratene sølvkampen med 66 poeng, mens Brasil1 har 62 poeng. Paul Cayard må sørge for at han ikke blir dårligere enn nummer fire for å være helt sikre på sølvet sammenlagt.

Vinnerbåten til Gøteborg for sju poeng, andre båt over mållinja får seks poeng osv.

FØRSTEMANN TIL GØTEBORG: «Pirates of Caribbean» og «Brasil1» kjemper om sølvet i Volvo Ocean Race. Foto: REUTERS
FØRSTEMANN TIL GØTEBORG: «Pirates of Caribbean» og «Brasil1» kjemper om sølvet i Volvo Ocean Race. Foto: REUTERS Vis mer

Svensker kan kapre 4. plassen

Dersom «Brasil1» vinner den siste etappen får de i alt 69 poeng. Blir Pirates of Caribbean nummer fem, ender også de på 69 poeng.

Men «Brasil1» har det «Piratene» ikke har: nemlig en førsteplass på en av etappene. Og den gjør at de sniker seg foran på uavgjort poengtall.

«ABN Amro One» har vært racets suverent beste båt. De har 94 poeng på kontoen og kan feire gullet hele veien til Gøteborg.

Kampen om fjerdeplassen er imidlertid ikke avgjort. Svenske «Ericsson Racing Team» (52 poeng) ligger best an, selv om de har et halvt poeng mindre enn «ABN Amro Two».

Ungdommene på «ABN Amro Two» har gjort det elendig i det siste, trolig som en kombinasjon av at de andre båtene har fått kjørt seg inn på sine båter og av det tragiske dødsfallet de opplevde ombord å etappen til Portsmouth.

Svensk trøst

«Ericsson» som startet regattaen med å ligge helt sist i sammendraget har gjort det bra i det siste, og båten er «i form».

«Movistar», som ligger på havets bunn et sted utenfor sørvestkysten av England, får femteplassen i årets regatta med sine 48 poeng, mens «Brunel» ikke har annet å seile for enn å ødelegge poengjakten for de fem andre gjenværende båtene.

Brunel mistet alle sine poeng etter at de gjennomførte store ombygginger før siste tredjedel av jordarundtseilasen. Brunel har 11,5 poeng og ligger sist.

Volvo Ocean Race\' siste etappe starter i Rotterdam torsdag formiddag. De kommer til mål i Gøteborg lørdag formiddag, og møter trolig et folkehav både på sjøen og på land.

LITT Å TA IGJEN: Men «Brasil1» kan fortsatt kapre andreplassen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling