Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sølvvinner gråt av skuffelse på seierspallen

Toppseedede Wang Yihan tapte badminton-finale mot stjerneskudd.

SKUFFET: Toppseedede Wang Yihan var ikke fornøyd med sølv i badminton. Foto: AP Photo/Andres Leighton/NTB scanpix
SKUFFET: Toppseedede Wang Yihan var ikke fornøyd med sølv i badminton. Foto: AP Photo/Andres Leighton/NTB scanpix Vis mer

Stjerneskuddet Li Xuerui slo sin toppseedede lagvenninne Wang Yihan 2-1 i finalen lørdag og ble OL-mester i badminton.

De to kineserne bød på en høyst severdig finale og bidro til å gjenopprette sportens ry etter skandalen som rystet turneringen tidligere i OL.

- Selvsagt er jeg glad for å vinne, men æren bør deles i hele laget. I dag spilte vi strålende og bød publikum på en spennende kamp, sa Li.

Hun har overbevist stort etter at hun fikk OL-plass på bekostning av tidligere Wang Shixian. I finalen vant hun med settsifrene 21-15, 21-23, 21-17.

Wang gråt av skuffelse på seierspallen i Wembley Arena, der hun i fjor ble verdensmester.

Tårer var det også for den tredje kineseren i kvinnesingle, verdensener Wang Xin. Hun måtte bryte bronsekampen da hun ledet 21-18, 1-0 over indiske Saina Nehwal. En kneskade gjorde at hun hadde problemer med å stå oppreist.

- Det var veldig trist for henne, men det er utrolig å få bronse. Jeg har jobbet veldig hardt for det, sa Nehwal. Det er første gang India får en OL-medalje i badminton.

To gull for Zhao Kvinnedouble, klassen der åtte spillere ble diskvalifisert fordi de prøvde å tape siste gruppekamp i jakt på en gunstigere vei i utslagskampene, ble også avsluttet med kinesisk triumf. Zhao Yunlei og Tian Qing beseiret japanerne Mizuki Fuji og Reika Kakiiwa i strake sett.

Ett kinesisk, to sørkoreanske og ett indonesisk par ble disket i double.

Zhao gråt av glede etter å ha vunnet sitt annet gull på to dager. Fredag vant hun finalen i mixed double sammen med kjæresten Zhang Nan. Hun er den første spiller med to badmintongull i ett OL.

- Diskvalifikasjonene inspirerte oss. Vi bestemte oss for å vinne alle fem klasser for Kina, sa hun. De tre første er i boks.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media