- Som 18 igjen!

STAVANGER (Dagbladet): Jan Kvalheim (38) hadde egentlig lagt opp etter Sydney-OL. Men i går koste sandvolley-veteranen seg i prestisjekampen mot sin tidligere makker Bjørn Maaseide.

- Jeg følte meg som en 18-åring da dommeren blåste i gang, sier Jan Kvalheim til Dagbladet.

Han og makker Bård-Inge Pettersen tapte imidlertid begge sine kamper i går. Det betyr at de ikke får muligheten til å spille for kronprinsesse Märtha, som har meldt sin ankomst til Stavanger i morgen.

Høy partyfaktor

Kronprinsessen har likevel mye annet å glede seg til, for sandvolleyfesten i Vågen engasjerer festglade rogalendinger. I går var det 2500 tilskuere på tribunen fra klokka 11.00 til 19.00. Etterpå fortsatte festen i byens rike uteliv. Stemningen var høy, antrekkene minimale og partyfaktoren ekstrem.

- World Tour i Stavanger er et av de beste idrettsarrangementene i Norge med enormt folkeliv og stor atmosfære, sier Vegard Høidalen.

I går var likevel comebackhelten Jan Kvalheim den gladeste av de alle.

Sammen med makker Bjørn-Inge Pettersen ble det 21- 15 og 16- 21 i de to første settene i prestisjeduellen mot Bjørn Maaseide og Iver Horrem i det nydelige sommerværet.

I tredje settet var det lenge jevnt, før Kvalheim misset to ganger på settets to avgjørende poeng.

Først ble han nedblokket av Maaseide. Deretter slo han ut på et ganske enkelt slag. På tribunen ble det mumlet om avtalt spill, siden Kvalheim er trener for Maaseide og Horrem.

- Det er en del lag som har lagt seg tidligere i enkelte sandvolleyballkamper, men jeg gjorde ikke det i denne kampen, sier Kvalheim, som skal trene Maaseide og Horrem fram til OL i Athen i 2004.

Kampen i går var Kvalheims første i verdensserien siden OL i Sydney i fjor.

- Jeg var så lei volleyball etter OL at jeg måtte gjøre noe annet. Derfor ble løsningen å spille fotball på Odd Grenlands c-lag i sjuendedivisjon, sier han.

I går var det bare kondisen som hintet om at han hadde vært borte fra sandvolleybanen.

VANT DUELLEN: Bkørn Maaseide vant prestisjeduellen mot tidligere makker Jan Kvalheim i Stavanger i går.<br>- Jeg er like blid uansett, sier Kvalheim til Dagbladet.