- Som å beskytte seg med landminer

By Rise om Müllers kne.

- Dette har ingenting med keeperteknikk å gjøre, sier Ola By Rise om Heinz Müllers knetakling, som knocket Geir Ludvig Fevang bevisstløs.

Tirsdag innkalte Lillestrøm til en oppklarende pressekonferanse. Heinz Müller slo nok en gang fast at kneet som påførte Starts Fevang to brudd i ansiktet, var der som en del av teknikken da han hoppet opp og grep ballen.

Landslagets assistenttrener Ola By Rise har skrevet B-oppgave om keeperteknikk, og er av en helt annen oppfatning.

- Det venstre kneet har ingenting å gjøre så høyt oppe i lufta. Det er ikke en naturlig bevegelse og har ingen keeperfunksjon. Det høyre kneet derimot, bruker man på samme måte som når man hopper høyde, påpeker Rise overfor NTB.

Ikke forbilledlig

Den tidligere Norge- og Rosenborg-keeperen tror imidlertid ikke at Müller var ute etter å skade Fevang, men håper at unge keepere ikke tar etter knebruken til tyskeren.

- Det er vanlig at keepere går opp med det ene kneet for å beskytte seg, men slik Müller gjorde det, blir nesten som å beskytte seg med landminer. Jeg håper ingen unge keepere plukker opp denne teknikken, sier By Rise.- Jeg tror ikke at Müller gikk for å skade Fevang. Jeg tror det var en kombinasjon av uflaks og en uheldig inngripen, fortsetter landslagsassistenten.

- Lei seg

STYGG SKADE: Starts Geir Ludvig Fevang ble hardt skadd da Lillestrøm-keeper Heinz Müller gikk opp med kneet først i en duell. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
STYGG SKADE: Starts Geir Ludvig Fevang ble hardt skadd da Lillestrøm-keeper Heinz Müller gikk opp med kneet først i en duell. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Heinz Müller var svært alvorstynget der han satt på Åråsen og fortalte hvordan han har hatt det i tiden etter at han sendte Geir Ludvig Fevang i gresset med hjernerystelse og to brudd i ansiktet.

- Jeg har vært svært lei meg. Alle er ute etter meg og det er en grusom følelse, sa keeperen.

Selv om Müller hevder at han på ingen måte satte ut kneet for å skade Start-spilleren, har han forståelse for reaksjonene som er kommet i kjølvannet.

- Jeg forstår at folk reagerer. Bildene er grusomme, innrømmer keeperen.- Enhver keeper har sin egen stil. Jeg hadde øynene mine på ballen, og merket at det var kontakt mellom oss, men kjente ikke at jeg traff ham med kneet. Han kom også veldig fort inn på meg. Slikt kan skje i idrett, konstaterte sisteskansen.

Vil anke

Frode Grodås, LSKs keepertrener, sier han kjenner Müller så godt at han er overbevist om at det hele var et uhell.

- Hvis vi hadde trodd at han gjorde dette med overlegg, hadde denne pressekonferansen vært for å presentere en ny keeper, sier Grodås.

Norges Fotballforbund skal nå se nærmere på saken. LSK ville ikke kommentere hva de forventer fra NFFs hold, før saken er behandlet.

- Som å beskytte seg med landminer

- Straffes han, anker vi, slår daglig leder i LSK Frank Grønlund fast.

(NTB)

FORSTÅR DET IKKE: Ola By Rise kjenner ikke igjen Heinz Müllers keeperteknikk. - Det venstre kneet har ingenting å gjøre så høyt oppe i lufta, fastslår han.