- Som å bli slått i hodet med en kølle

Ferguson forstår Ronaldos reaksjon mot Villa-fansen.

Alex Ferguson forsvarer Cristiano Ronaldos demonstrative oppførsel på banen, eller forsøker iallfall å gjøre det.

- Å være i hans sko er som stadig å bli slått i hodet med en kølle, sa skotten mandag.

Ronaldo fikk kritikk etter at han i helgens kamp mot Aston Villa pekte mot himmelen og så mot 7-tallet på drakten sin. Det ble tolket som at han fortalte publikum at han var den beste spilleren i verden.

- Noen kritiserer ham og sier at han ikke taklet behandlingen han fikk fra publikum, men jeg lurer på hvor mange som ville taklet å bli slått i hodet med en kølle hver gang de går ned gata, sa Ferguson mandag.

- Det er det man opplever når man er en stor spiller. Det vet han, og han forholder seg til det.

Ronaldo haltet av banen lørdag og ble regnet som tvilsom til mesterligakampen mot Villarreal, men han er med i Uniteds tropp i Spania.

- Jeg synes han viste beundringsverdig mot lørdag. Det gjør han alltid. Han ble taklet mange, mange ganger. Oftest rent, men noen ganger fikk han ikke beskyttelsen han burde fått. Vet dere om noen som liker å bli mishandlet? I så fall vil jeg gjerne møte dem, fortsatte Ferguson, og antydet at Ronaldo spiller tirsdag.

- Jeg ville helst spare ham, men han ønsker å spille. Når en spiller viser slik entusiasme vil du ikke bremse det, men oppmuntre det. (©NTB)

TRENTE MANDAG: Cristiano Ronaldo var tilbake i godt humør på mandagens trening, og blir trolig klar til kampen mot Villarreal tirsdag. Foto: AP
TRENTE MANDAG: Cristiano Ronaldo var tilbake i godt humør på mandagens trening, og blir trolig klar til kampen mot Villarreal tirsdag. Foto: AP Vis mer