- Som å bli slått med et balltre

Bjørnar Andersen er utslitt etter Iditarod-debuten.

(Dagbladet.no): Bjørnar Andersen gikk inn til en imponerende 4. plass i sitt første Iditarod.

Utslitt, men selvsagt også lykkelig. Plasseringen er den beste en førstegangskjører i hundeløpet har oppnådd noensinne.

- Jeg er mørbanka, selvfølgelig, men det er deilig å være i mål. Jeg har fått meg et par på trynet i dette løpet, det har av og til føltes som å bli slått med et balltre. Men det er viktig å også få disse erfaringene, sier han til Dagbladet.no.

For hans første Iditarod er høyst trolig ikke hans siste. Og for å forbedre seg ytterligere må man selvsagt føle det beinharde løpet på kroppen.

- Hvis det økonomiske kommer på plass, er jeg ikke fremmed for å ta en tur til.

I dagene framover blir det å komme ned igjen etter knallharde fysiske og psykiske anstrengelser som vil stå i fokus for Andersen og onkel Sørlie. Også det kommer til å bli tøft.

- Kroppen er vant til å sove et par-tre timer hver natt, så jeg regner ikke med å få meg noe søvn på en stund. Når jeg kommer hjem blir det nok som å gå i dvale, sier Andersen, som også hevder Sørlie kom med følgende kommentar til egen seier etter målgang.

- Hadde du ventet noe annet?

GLA\'SLITEN: Bjørnar Andersen har gjennomført ni og et halvt døgn i villmarka, og kom i mål på en glimrende 4. plass. FOTO: SCANPIX/AP
GLA\'SLITEN: Bjørnar Andersen har gjennomført ni og et halvt døgn i villmarka, og kom i mål på en glimrende 4. plass. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer